«Αν ήταν να μην παίξω, γιατί το έκανα όλο αυτό;» - «Εμφύλιος» στο Καμερούν λόγω Ονάνα!

Αγωνίστηκε για 90 λεπτά στην αναμέτρηση με την Τότεναμ και πέταξε… ντουγρού για Αφρική, προκειμένου να παίξει με το Καμερούν για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Τα πράγματα όμως εξελίχθηκαν διαφορετικά, με τον Ονάνα να μην περιλαμβάνεται καν στην αποστολή, πράγμα που τον εξόργισε.  



«Αν ήταν να μην παίξω, γιατί το έκανα όλο αυτό;» - «Εμφύλιος» στο Καμερούν λόγω Ονάνα!

Ο τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν βασικός στην ισοπαλία (2-2) της ομάδας του απέναντι στην Τότεναμ την Κυριακή (14/1). Λίγες ώρες μετά, πέταξε με ιδιωτικό τζετ για την Ακτή Ελεφαντοστού, προκειμένου να δώσει το «παρών» στην αναμέτρηση του Καμερούν με τη Γουινέα την επόμενη ημέρα (1-1, 15/1) για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Ή τουλάχιστον έτσι ήλπιζε. Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν στο αεροσκάφος να φτάσει στον προορισμό του, η πτήση παρέκκλινε της προγραμματισμένης της πορείας και προσγειώθηκε 241 χιλιόμετρα μακριά.

Ως εκ τούτου, ο Ονάνα έκανε οδικώς αυτή την απόσταση, φτάνοντας τελικά μόλις τρεις ώρες πριν από το παιχνίδι. Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν ξεκίνησε βασικός, με τον Φαμπρίς Οντόα να παίρνει τη θέση του κάτω από τα δοκάρια του Καμερούν.

Η απογοήτευσή του έγινε μεγαλύτερη όταν είδε τον προπονητή του, Ριγκομπέρτ Σονγκ, να μην τον συμπεριλαμβάνει καν στην αποστολή της ομάδας. Ο Ονάνα έγινε… έξαλλος με αυτή την εξέλιξη λέγοντας στο «Canal Plus»:

«Έχω πολλά να πω, αλλά δε θα τα πω εδώ, γιατί βρισκόμαστε σε μία διοργάνωση. Αφήστε με να δέχομαι κριτική, το έχω συνηθίσει. Κάνω αυτό που είναι καλό για χώρα μου. Είναι σα να διαλέγω ανάμεσα στον πατέρα μου και τη μητέρα μου, αλλά η χώρα έρχεται πρώτη. Γι’ αυτό βρίσκομαι εδώ. Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε το τουρνουά», τόνισε ο 27χρονος Καμερουνέζος.

Σύμφωνα με την «Daily Mail», ήταν τόσο τσατισμένος που χρειάστηκε να επέμβει ο Σενεγαλέζος και πρώην παίκτης της Λίβερπουλ, Ελ Χατζί Ντιούφ, για να τον ηρεμήσει.

«Εάν ήταν να μην αγωνιστώ, γιατί ήρθα με ιδιωτικό τζετ;», φαίνεται να φώναζε επανειλημμένα.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Ονάνα τα «βάζει» με τον ομοσπονδιακό τεχνικό του, αφού στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ είχαν έρθει σε διαφωνία σχετικά με ζητήματα τακτικής.

Άρτεμις Κλεφτάκη