Life in football: Θυμάστε τι συνέβαινε οκτώ ημέρες πριν στο «Ολύμπικο» για τον Ζοσέ Μουρίνιο; (vid)

«Είσαι τόσο καλός, όσο το τελευταίο σου αποτέλεσμα». Το βίωσε ακόμη και ο Ζοσέ Μουρίνιο. Και κάπως έτσι, αποτελεί παρελθόν από τη Ρόμα. Θυμάστε όμως τι συνέβη οκτώ ημέρες πριν στο «Ολύμπικο» για χάρη του;



Life in football: Θυμάστε τι συνέβαινε οκτώ ημέρες πριν στο «Ολύμπικο» για τον Ζοσέ Μουρίνιο; (vid)

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η προπονητική. Ακόμη και αν είσαι ο Ζοσέ Μουρίνιο. Είσαι τόσο καλός, όσο το τελευταίο σου αποτέλεσμα. Και αν αυτό δεν είναι το επιθυμητό, όλα μπορούν να αλλάξουν από τη μία ημέρα στην άλλη.

Και κάπως έτσι, ο Πορτογάλος αποτελεί παρελθόν από τη Ρόμα. Δεν κυλούσαν τα πράγματα ιδανικά φέτος και καλώς ή κακώς, οι πρόεδροι των ομάδων δεν φημίζονται για την ικανότητά τους ως προς τη μνήμη που διαθέτουν. Ξεχνούν γρήγορα. Λησμόνησαν τους τρεις τελικούς, λησμόνησαν τα 40 διαδοχικά sold out στο «Ολύμπικο» εξαιτίας του «Special One».

Και επέλεξαν να «τραβήξουν» χωριστούς δρόμους, με τον Ζοσέ Μουρίνιο να αποτελεί παρελθόν. Ωστόσο, η πλειοψηφία του κόσμου της Ρόμα, αναγνωρίζει το έργο του. Τον αποθέωσε κατά την αποχώρησή του.

Ό,τι ακριβώς συνέβαινε δηλαδή και πριν από οκτώ ημέρες. Τότε που στην αναμέτρηση με την Αταλάντα, ήταν όρθιος στις καθυστερήσεις της συνάντησης, διαμαρτυρόταν και περίμενε αν η ομάδα του θα καταφέρει να σκοράρει και να κάνει το 2-1 στο φινάλε. Ένα ολόκληρο «Ολύμπικο» φώναζε το όνομά του. Και μία εβδομάδα μετά, αποτελεί παρελθόν. Αδιανόητο…

Δημήτρης Μανάκος