Είναι αυτή η φωτογραφία που αλλάζει τη σεζόν; «Ο Ντε Μπρόινε στο γήπεδο, η Σίτι φαβορί για το πρωτάθλημα!»

Μπαίνει στο γήπεδο, σκοράρει με την τρίτη του επαφή με την μπάλα, καταγράφει ασίστ 18 λεπτά μετά. Η Μάντσεστερ Σίτι κερδίζει τη Νιούκαστλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» και ο Κέβιν Ντε Μπρόινε είναι πρωταγωνιστής. Μήπως, η φωτογραφία που βλέπετε, είναι και η στιγμή που… αλλάζει ολόκληρη η συζήτηση για την κατάκτηση του πρωταθλήματος;



Είναι αυτή η φωτογραφία που αλλάζει τη σεζόν; «Ο Ντε Μπρόινε στο γήπεδο, η Σίτι φαβορί για το πρωτάθλημα!»

Το ρολόι δείχνει το 66ο λεπτό. Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε συζητά με τον Πεπ Γκουαρδιόλα, ενώ η Νιούκαστλ προηγείται με 2-1 της Μάντσεστερ Σίτι στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ».

Οι «πολίτες» πιέζουν, προσπαθούν, έχουν τεράστιες ευκαιρίες με τον Άλβαρες, αλλά δεν τα καταφέρνουν. Το 2-1 μένει και ο Καταλανός προπονητής ρίχνει τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του στο γήπεδο, με τη συμπλήρωση 70 λεπτών.

Στην πρώτη του επαφή, αναλαμβάνει την εκτέλεση ενός φάουλ, που καταλήγει στο τείχος. Στην δεύτερη, δίνει… έτοιμο γκολ στον Χούλιαν Άλβαρες, που αστοχεί από κοντά.

Στην τρίτη του απόπειρα, απλά ισοφαρίζει. Τόσο εύκολα. Παίρνει την μπάλα, βρίσκει την γωνία του Ντουμπράβκα και κάνει το 2-2 για τη Σίτι στο Νιούκαστλ.

Η ομάδα του Πεπ πιστεύει στην ανατροπή και φτάνουμε στο… 91’. Τρία λεπτά συνολικά αναμένεται να λάβουν χώρα ως καθυστερήσεις. Αρκετά για να προλάβει ο Βέλγος να καταγράψει ασίστ. Σηκώνει για τον Μπομπ, αυτός τελειώνει υπέροχα την φάση και το 3-2 είναι γεγονός.

Μήπως αυτή η φωτογραφία, που βλέπετε στο κείμενο, η συζήτηση του Πεπ με τον Βέλγο «σταρ» αλλάζει και ολόκληρη τη συζήτηση για το πρωτάθλημα; Ενδέχεται. Ναι, είναι πολύ πιθανό!

Δημήτρης Μανάκος