Ανατροπή τελικού σε 3 λεπτά για τη Λίβερπουλ!

Το έκανε κι αυτό η Λίβερπουλ και «βλέπει» προς τον τελικό του Λιγκ Καπ στο «Γουέμπλεϊ»! Παρά τις απουσίες και το γεμάτο υποχρεώσεις πρόγραμμα, παραμένει ασταμάτητη και κατάφερε με ανατροπή σε 3 λεπτά στο δεύτερο μέρος να φτάσει στο 2-1 επί της Φούλαμ στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό στο «Άνφιλντ»! 



Ανατροπή τελικού σε 3 λεπτά για τη Λίβερπουλ!

Η Λίβερπουλ δίνει το «παρών» στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ για 19η φορά στην ιστορία της, έχοντας τις περισσότερες παρουσίες σε αυτή τη φάση του θεσμού απ' οποιαδήποτε άλλη ομάδα. 

Η Φούλαμ, έκανε την παρθενική της εμφάνιση στους «4» και η αλήθεια είναι ότι κυνήγησε ό,τι μπορούσε και ό,τι της αναλογούσε βάσει των πιθανοτήτων που είχε στην κόντρα με τη Λίβερπουλ. 

Οργανωμένη και συμπαγής η ομάδα του Μάρκο Σίλβα, έκανε τη Λίβερπουλ να υιοθετήσει το υπομονετικό παιχνίδι και να εκπλαγεί τρομερά όταν στο 19ο λεπτό οι Λονδρέζοι άνοιξαν το σκορ!

Από λάθος του Φαν Ντάικ, ο Αντρέας Περέιρα από δεξιά πάτησε περιοχή, έκανε το γύρισμα στον Γουίλιαν, αυτός πέρασε τον Κονατέ και με δυνατό σουτ έγραψε το 1-0. 

Οι «cottagers» πήγαν στ' αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το προβάδισμα και ήθελαν να επιστρέψουν στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο μέρος με την ίδια σοβαρότητα και γιατί όχι, με την ίδια αποτελεσματικότητα αν της παρουσιαζόταν ξανά μια τόσο μεγάλη ευκαιρία. 

Ο Κλοπ από το 55' άρχισε τις αλλαγές, έριξε στο ματς τους Νούνιες και Χάκπο και η Λίβερπουλ χρειάστηκε ένα τρίλεπτο για να φέρει τα πάνω - κάτω! 

Στο 68ο λεπτό ο Κέρτις Τζόουνς ευνοήθηκε από κόντρα για να ισοφαρίσει και στο 71' ο Χάκπο που είχε περάσει στο ματς 16' νωρίτερα, έκανε το 2-1 με δυνατό αριστερό σουτ από ασίστ του Ντάργουιν Νούνιες. 

Η αντίδραση που έβγαλε η ομάδα του Κλοπ και ο ρόλος που έπαιξαν οι αλλαγές του από νωρίς στο δεύτερο 45λεπτο, με τον Ουρουγουανό να έχει συμμετοχή και στα δυο τέρματα και τον Ολλανδό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, καθόρισαν το αποτέλεσμα.

Το κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ πήρε το μικρό αβαντάζ ενόψει του επαναληπτικού στο Λονδίνο και βρίσκεται ένα βήμα μακριά από τον τελικό. 

Κώστας Ζάλιαρης