Τρέλανε τη στατιστική η Λίβερπουλ, ποτέ ξανά τόσα xGoals στα χρονικά της Πρέμιερ!

Είναι πραγματικά απίθανο! Τέτοια επίδοση η Λίβερπουλ δεν είχε καταγράψει ούτε σε ματς που πέτυχε 9 τέρματα! Στο 4-2 επί της Νιούκαστλ, οι «κόκκινοι» είχαν τόσες εξαιρετικές ευκαιρίες για γκολ, που κατέγραψαν αριθμούς τους οποίους η Πρέμιερ ποτέ άλλοτε δεν είχε παρατηρήσει!  



Τρέλανε τη στατιστική η Λίβερπουλ, ποτέ ξανά τόσα xGoals στα χρονικά της Πρέμιερ!

Η ομάδα του Κλοπ χρειάστηκε να καταβάλει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να κάμψει την αντίσταση της Νιούκαστλ και να φτάσει στο τελικό 4-2 για να πανηγυρίσει τη νίκη στην έναρξη του 2024. Ο Μάρτιν Ντουμπράβκα έκανε πολύ δύσκολη τη ζωή των «κόκκινων» και παρά το γεγονός πως δέχθηκε τέσσερα τέρματα, η εμφάνισή του ήταν πραγματικά τρομερή.

Η Λίβερπουλ έφτασε μέχρι και τις 34 τελικές για να πετύχει αυτά τα τέσσερα τέρματα, όμως, το σπουδαίο στην εμφάνιση του κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ ήταν οι στιγμές που η στατιστική κατέγραψε ότι θα μπορούσε να έχει σκοράρει. Στα 7,27 έφτασαν τα xGoals, βάσει των κριτηρίων που καθορίζουν πόσο εφικτό είναι να καταλήξει η μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Ποτέ άλλοτε δεν έχει καταγραφεί τέτοιος αριθμός σε ματς της κορυφαίας Λίγκας, ενώ, ακόμα και σε πολύ μεγαλύτερες νίκες στο παρελθόν, οι «κόκκινοι» δεν είχαν τέτοια επίδοση σε αυτό το κομμάτι! Στο 9-0 επί της Μπόρνμουθ το 2022 είχαν 3,32 xGoals, ενώ, στο 7-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η τιμή αυτή έφτασε στο 2,78!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης