Ο Δεκέμβρης της Γιουνάιτεντ είχε μονάχα... εκλάμψεις και πολλές απογοητεύσεις

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ομάδα που θα θέλει να ξεχάσει το φινάλε του 2023 και θ' ανυπομονεί ν' αλλάξει ο χρόνος. Με τις καταστάσεις που βίωσε τον τελευταίο μήνα του έτους μετά και το 2-1 από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, μάλλον στον σύλλογο θα ετοιμάζουν ήδη τα... New year, new team...



Ο Δεκέμβρης της Γιουνάιτεντ είχε μονάχα... εκλάμψεις και πολλές απογοητεύσεις

Οι «κόκκινοι διάβολοι» κατάφεραν σε δυο διαφορετικές στιγμές μέσα στον Δεκέμβρη να κάνουν τους οπαδούς τους να πιστέψουν πως κάτι καλό θα μπορούσε να γίνει. Να παρουσιαστεί μια συνέπεια. Να υπάρξουν διαδοχικές θετικές εμφανίσεις. Μάταια. 

Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ είχε μονάχα δυο πολύ καλές και μεγάλες εκλάμψεις και από τα 8 παιχνίδια του Δεκέμβρη κατάφερε να πάρει νίκες μονάχα σε δυο πολύ σημαντικές αναμετρήσεις. 

Στις αρχές του μήνα και εφόσον ο Δεκέμβης είχε ανοίξει με ήττα (1-0) στο Νιούκαστλ, η Γιουνάιτεντ κατάφερε να δείξει πάθος, πείσμα και επιθυμία για να γυρίσει η κατάσταση, όταν επιβλήθηκε 2-1 της Τσέλσι. Ήταν η εικόνα των παικτών στο «Ολντ Τράφορντ» που πρόσφερε αυτή την ελπίδα. Αυτή, όμως, εξανεμίστηκε πολύ γρήγορα. 

Αποκλεισμός από την Ευρώπη με το 1-0 από την Μπάγερν Μονάχου στο Μάντσεστερ, ξεγυρισμένη «τριάρα» από την Μπόρνμουθ του Σολάνκε, μια ισοπαλία δίχως τέρματα στο «Άνφιλντ» με μεγάλο κόπο, ήττα με κάτω τα χέρια από τη Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο. Και ξαφνικά... νέα έκλαμψη! Από το 2-0 της Βίλα στο «Θέατρο των Ονείρων», τρομερή ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και νίκη με σκορ 3-2! Ξανά το γήπεδο θύμισε... παλιές, καλές εποχές του συλλόγου, αρκετοί μπορεί να πίστεψαν πως ίσως αυτό το θαύμα των Χριστουγέννων θα άλλαζε τη ρότα της σεζόν, αλλά... ήρθε ξανά χαστούκι. 

Η Νότιγχαμ Φόρεστ επιβλήθηκε 2-1 στο City Ground στο τελευταίο τους ματς για το 2023 και πάλι προβληματισμός και εσωστρέφεια για τη Γιουνάιτεντ που σε αυτό το διάστημα του τελευταίου μήνα του 2023, πέτυχε μόλις 6 τέρματα και δέχθηκε τα διπλάσια (12)... 

Κώστας Ζάλιαρης