Χριστούγεννα στην κορυφή για την Άρσεναλ, μετά τη «ματσάρα» με τη Λίβερπουλ! (vids)

Τρομερό ματς στο «Άνφιλντ», απίθανο παιχνίδι ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Άρσεναλ και 1-1 ανάμεσα σε Γιούργκεν Κλοπ και Μικέλ Αρτέτα, με τους «κανονιέρηδες» να κάνουν Χριστούγεννα στην κορυφή. Δύο δοκάρια οι γηπεδούχοι σε 120 δευτερόλεπτα, άντεξαν οι Λονδρέζοι στο «Άνφιλντ» για δεύτερη διαδοχική σεζόν!



Χριστούγεννα στην κορυφή για την Άρσεναλ, μετά τη «ματσάρα» με τη Λίβερπουλ! (vids)

Επρόκειτο πραγματικά για ένα εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο, ανάμεσα σε δύο φύσει επιθετικές ομάδες που πάντα θέλουν να παίζουν ποδόσφαιρο και ήταν δεδομένο πως θα επιχειρήσουν η κάθε μία με τα δικά της «όπλα», να βγουν μπροστά, να απειλήσουν και να πάρουν προβάδισμα.

Η πρώτη καλή φάση του ματς άνηκε στην Άρσεναλ, με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς να βρίσκει την μπάλα μπροστά του μετά από απόκρουση του Άλισον, στα 30 δευτερόλεπτα, αλλά το σουτ του να κοντράρει πάνω στον Έντο.

Ακολούθησε μία ακόμη τελική προσπάθεια του Βραζιλιάνου, έπειτα από το κόρνερ, με την μπάλα όπως να καταλήγει στην αγκαλιά του Άλισον, αλλά στο 4ο λεπτό, η Τρίτη «προειδοποιητική» βολή της Άρσεναλ, βρήκε… στόχο.

Ο Έντεγκααρντ εκτέλεσε εξαιρετικά το φάουλ και ο Γκάμπριελ Μανγκαλάες έκανε το 1-0, για να δώσει στους «κανονιέρηδες» προβάδισμα, για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στο «Άνφιλντ».

Στο 12ο λεπτό, η Λίβερπουλ, έχοντας ξεκινήσει να παίρνει τα ηνία της αναμέτρησης, ζήτησε πέναλτι. Ο Σαλάχ πήγε να ξεπεράσει τον Έντεγκααρντ, ο Νορβηγός έμοιαζε να… γλιστρά, η μπάλα βρήκε στο χέρι του, αλλά ο VAR δεν παρενέβη.

 

Το 1-0 παρέμεινε, ο Αιγύπτιος απείλησε στο 14ο λεπτό, αλλά ένα τέταρτο αργότερα, ισοφάρισε, κερδίζοντας κατά κράτος τον Ζιντσένκο. Ο Αλεξάντερ Άρνολντ τον βρήκε με μία απίθανη πάσα… 60 μέτρων, ο Σαλάχ προσπέρασε με χαρακτηριστική ευκολία τον Ουκρανό μπακ και «νίκησε» τον Ράγια στην κλειστή του γωνία.

Το μομέντουμ έδειχνε… Λίβερπουλ, η Άρσεναλ είδε την εστία της να παραβιάζεται στην πρώτη τελική προσπάθεια που δέχθηκε στην εστία της, αλλά η τελευταία, μεγάλη φάση του ημιχρόνου, άνηκε ξανά σε αυτήν.

Ο Σάκα βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, έπειτα από ωραία, κάθετη πάσα του Ζεσούς στην πλάτη του Γκόμες, που είχε πάρει τη θέση του Κώστα Τσιμίκα, έδωσε στον Μαρτινέλι, αλλά αυτός αστόχησε σε… κενή εστία. Το 1-1 διατηρήθηκε μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους και οι Άγγλοι «γέμισαν» το Twitter τους, με τον τίτλο «huge next 45 minutes», με φόντο την έναρξη της επανάληψης.

Και πράγματι είχαν δίκιο, με το δεύτερο μέρος να είναι εξίσου εντυπωσιακό! Η Λίβερπουλ ήταν… υποψιασμένη, μπήκε καλύτερα στο ματς και είχε διάθεση να πιέσει ψηλά, με τον Τζο Γκόμες να σουτάρει στο 53΄ και την προσπάθειά του να φεύγει ελάχιστα έξω.

Οι Λονδρέζοι έμοιαζαν «μπλοκαρισμένοι» και μέχρι και το 70ο λεπτό, ό,τι πιο σημαντικό κατέγραψαν, ήταν το σουτ του Ζιντσένκο στη μία ώρα, το οποίο κατέληξε εκτός εστίας.

Ο Ντίας τραυματίστηκε, συμπτωματικά όπως και ο Τσιμίκας, από τον Μπουκάγιο Σάκα και κάπως έτσι, ο Γιούργκεν Κλοπ αποφάσισε να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις, περνώντας και τον Νούνιες και τον Γκράβενμπερχ στο παιχνίδι.

Ο ρυθμός έπεσε και η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 70’, με τον Έλιοτ να σουτάρει, την μπάλα να βρίσκει στον Γκάμπριελ και το δοκάρι να «σώζει» τον Νταβίντ Ράγια.

Ακριβώς το ίδιο συνέβη και δύο λεπτά μετά, σε μία απίθανη αντεπίθεση της Λίβερπουλ, έπειτα από κόρνερ της φιλοξενούμενης, με τον Ράις να είναι αντιμέτωπος με τέσσερις παίκτες, αλλά τον Αλεξάντερ Άρνολντ να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι.

Περίπου 60 δευτερόλεπτα αργότερα, ο Γκόμες επιχείρησε ξανά να σκοράρει, αλλά ο Ράγια τον σταμάτησε, παραχωρώντας κόρνερ.

Η Άρσεναλ ισορρόπησε πολύ το παιχνίδι στο τέλος, το 1-1 διατηρήθηκε και κάπως έτσι, οι «κανονιέρηδες» θα κάνουν Χριστούγεννα στην κορυφή της βαθμολογίας, μένοντας αλώβητοι στο «Άνφιλντ», για δεύτερη διαδοχική σεζόν!

Δημήτρης Μανάκος