Ο Ζανιόλο έσωσε τη Βίλα στο 97’, αλλά η Σέφιλντ της σταμάτησε το σερί και της στέρησε την κορυφή! (vids)

Φινάλε για «γερά» νεύρα στο «Βίλα Παρκ», απίθανο παιχνίδι ανάμεσα στην Άστον Βίλα και τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, 1-1 στην 18η αγωνιστική της Premier League, με δύο γκολ μετά το 87ο λεπτό! Ο Άρτσερ άνοιξε το σκορ στο 87ο λεπτό, ο Ζανιόλο ισοφάρισε στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων και κάπως έτσι, η ομάδα του Έμερι απέφυγε το «σοκ», αλλά δεν ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας. Τέλος στο νικηφόρο σερί της εντός έδρας, έντονα παράπονα για το ακυρωθέν γκολ του 60ου λεπτού!  



Ο Ζανιόλο έσωσε τη Βίλα στο 97’, αλλά η Σέφιλντ της σταμάτησε το σερί και της στέρησε την κορυφή! (vids)

Τα δεδομένα της αναμέτρησης ήταν πάρα πολύ απλά από το ξεκίνημα της συνάντησης της Άστον Βίλα με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Οι γηπεδούχοι ήθελαν μόνο τη νίκη, προκειμένου να βρεθούν στην κορυφή της βαθμολογίας, έστω και για ένα βράδυ, πριν από τη σέντρα του Λίβερπουλ – Άρσεναλ, και οι φιλοξενούμενοι αναζητούσαν το πρώτο τους θετικό αποτέλεσμα μακριά από το «σπίτι» τους, μετά τις 12 Νοεμβρίου και την εξόρμηση στο «Άμεξ», όπου είχαν μείνει στο 1-1 με την Μπράιτον.

Η Σέφιλντ ήταν αποφασισμένη για το τι θα εφαρμόσει από την αρχή της αναμέτρησης. Μαζική άμυνα, όλοι πίσω από την μπάλα και ό,τι είναι να γίνει θα γίνει στην κόντρα επίθεση, προσπαθώντας να «ζορίζουν» όσο το δυνατόν περισσότερο την ομάδα του Ουνάι Έμερι, που μετρούσε 14 σερί νίκες εντός έδρας και εννέα διαδοχικές σε όλες τις διοργανώσεις.

Και τα κατάφεραν ακριβώς με αυτόν τον τρόπο, έχοντας περιορίσει τις απειλές μπροστά από την εστία τους, και όντες ιδιαίτερα τυχεροί στη φάση του 59ου λεπτού. Εκεί που ο Μπέιλι σκόραρε, αλλά ο VAR είδε φάουλ στον Φοντέρινχαμ και ακύρωσε το γκολ, κάνοντας έξαλλο τον Έμερι, που δεν σταμάτησε να διαμαρτύρεται.

Η Βίλα ανέβασε την απόδοσή της στα εναπομείναντα λεπτά, ζήτησε πέναλτι για χέρι στο 74ο λεπτό, αλλά ο Άντονι Τέιλορ αρνήθηκε να το καταλογίσει, μετά από συμβουλή και του VAR.

Όλα έδειχναν πως το πρώτο 0-0 σε αυτό το γήπεδο μετά από τρία χρόνια, θα είναι γεγονός, αλλά η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ «σόκαρε» τους γηπεδούχους στο 87ο λεπτό, χάρη το γκολ του Άρτσερ. 

Ούτε αυτό όμως ήταν αρκετό, προκειμένου να επιτευχθεί το τρίποντο. Η Βίλα απάντησε με τον Ζανιόλο στο 97ο λεπτό και το τελικό 1-1, ναι μεν δεν την ανεβάζει στην κορυφή, αλλά διατηρεί το φετινό, εντός έδρας αήττητο, σε επίπεδο πρωταθλήματος. Τρελό φινάλε!

Δημήτρης Μανάκος