Από τη Γιουνάιτεντ και τη Λίβερπουλ, στη… Γέοβιλ: Είπε όχι στη ESL και εξήγησε τον λόγο!

Μετά και από τα απανωτά «όχι» που δέχθηκε η European Super League από το Big-6 της Premier League, ήρθε και άλλο ένα δυνατό «χτύπημα» από μία ομάδα που δεν είναι καν… επαγγελματική. Τη Γέοβιλ της National League, που προτιμά να έχει αντίπαλο τη Μέιντενχεντ, αντί τη Ρεάλ Μαδρίτης!



Από τη Γιουνάιτεντ και τη Λίβερπουλ, στη… Γέοβιλ: Είπε όχι στη ESL και εξήγησε τον λόγο!

Το αγγλικό ποδόσφαιρο αντιστέκεται στην European Super League, και δεν εννοούμε μόνο τις κορυφαίες ομάδες της Premier League.

Από την στιγμή που η δικαστική απόφαση δικαίωσε την ESL, έχει δημιουργηθεί ένας πραγματικός «χαμός» στον κόσμο του ποδοσφαίρου, με το τεράστιο ερώτημα να είναι ένα: ποιοι σύλλογοι θα συμμετάσχουν σε αυτή τη νέα διοργάνωση, αν τελικά αυτή λάβει ρεαλιστική υπόσταση;

Οι αγγλικές ομάδες φαίνεται πως έλαβαν σοβαρά υπόψιν τις αντιδράσεις του κόσμου, όταν αυτή η ιστορία έσκασε σαν «βόμβα» το 2021. Έτσι, το Big-6 του «Νησιού» αρνήθηκε με γοργές διαδικασίες τη νέα αυτή πρόσκληση.

Άμεσες ήταν οι απαντήσεις από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Τότεναμ και Μάντσεστερ Σίτι. Ενώ τα τελευταία «άκυρα» ήρθαν και από τις Λίβερπουλ – Άρσεναλ, λίγες ώρες μετά.

Για το αγγλικό φίλαθλο κοινό η ESL, μοιάζει κάτι απόλυτα εχθρικό και το τελευταίο που θα ήθελαν, είναι να δουν τις ομάδες τους να συμμετάσχουν σε αυτό.

Οι αρνητικές απαντήσεις όμως δεν ήρθαν μόνο από τα «μεγαθήρια» της Αγγλίας, αλλά ακόμη και από ομάδες… μη επαγγελματικές.

Η Γέοβιλ Τάουν αγωνίζεται στη National League και με ανακοίνωση της απέρριψε την European Super League. Βέβαια, παραδέχθηκαν πως δεν τους έχει γίνει κάποια επίσημη πρόταση, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν θα δεχθούν να συμμετάσχουν, προτιμώντας να παίζουν με τη Μέιντενχεντ, παρά με τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Το αγγλικό χιούμορ στα καλύτερα του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γέοβιλ Τάουν:

«Αρνούμαστε να συμμετάσχουμε σε αυτό το ελίτ πρότζεκτ. Παίζουμε στο Vanarama South και στην πραγματικότητα δεν έχουμε λάβει πρόσκληση, αλλά αρνούμαστε έτσι και αλλιώς στο να λάβουμε μέρος».

Άγγελος Κρεμαστός