Ένας… έμεινε: Ποια είναι η τελευταία ενδεκάδα της Γιουνάιτεντ, που έχει κερδίσει στο «Άνφιλντ»;

Τελευταίο «διπλό» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ»; Τον Ιανουάριο του 2016. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό της υπόθεσης; Το γεγονός πως από εκείνη την ενδεκάδα του Λουίς Φαν Χάαλ, ένας βρίσκεται ακόμη στο «Ολντ Τράφορντ». Και πρόκειται για κάποιον, που… δεδομένα θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν!  



Ένας… έμεινε: Ποια είναι η τελευταία ενδεκάδα της Γιουνάιτεντ, που έχει κερδίσει στο «Άνφιλντ»;

Έχουν περάσει επτά χρόνια από την τελευταία φορά που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να μεταβεί στο «Άνφιλντ» και να φύγει από το εν λόγω γήπεδο με όλους τους διαθέσιμους βαθμούς.

Επτά χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων, η Λίβερπουλ έχει αποδειχθεί κυρίαρχη στις μεταξύ τους συναντήσεις, με το πιο εντυπωσιακό στατιστικό όλων, να έγκειται στο γεγονός πως από το 2018 και έπειτα, σε βάθος πενταετίας, οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν έχουν καταφέρει να σκοράρουν στο εν λόγω γήπεδο, με τα γκολ υπέρ και κατά τους, να φτάνουν στο… 18-1.

Αποκορύφωμα φυσικά αποτελεί η περσινή μεταξύ τους αναμέτρηση, με τη Λίβερπουλ να επικρατεί με 7-0, σε ένα σκορ που δεν είχε κάνει ποτέ την εμφάνισή του, ιστορικά, στα παιχνίδια τους, ανεξαρτήτως κατηγορίας και θεσμού.

Από εκεί και πέρα, για να βρει κανείς νίκη των «κόκκινων διαβόλων» στο «Άνφιλντ», πρέπει να γυρίσει τον χρόνο στη σεζόν που η Λέστερ, κατάφερε να πάρει τον τίτλο. Στο 2015-16 δηλαδή, όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήγε τον Ιανουάριο στο «Άνφιλντ» και επικράτησε με 1-0.

 

 

Η σύνθεσή της παρά ταύτα, είναι ολίγον τι εντυπωσιακή, με κανέναν, πλην ενός, να βρίσκεται ακόμη στο «Ολντ Τράφορντ» και τον τελευταίο που αποχώρησε να ακούει στο όνομα του Νταβίδ Ντε Χέα.

Αυτός καθόταν κάτω από τα δοκάρια, με την τετράδα της άμυνας να περιλαμβάνει τους Γιανγκ, Σμόλινγκ, Μπλιντ και Νταρμιάν. Στο κέντρο, ο Σνάιντερλιν της… Κηφισιάς, βρισκόταν δίπλα στον Φελαϊνί και μπροστά τους ο Ερέρα. Στην τριάδα της επίθεσης, από δεξιά προς τα αριστερά, είχαμε τον Λίνγκαρντ, τον Μαρσιάλ και τον Γουέιν Ρούνεϊ, που έμελλε να κρίνει και το ματς.

Πρακτικά, ο Γάλλος είναι ο τελευταίος «επιζών» από εκείνη την ομάδα, με προπονητή τον Λουίς Φαν Χάαλ!

Δημήτρης Μανάκος