Κουλουσέφσκι: Το Posteco-ball έχει τον μαέστρο του (vids)

Σκόρερ του δεύτερου τέρματος της Τότεναμ στο Νότιγχαμ, καταλυτική παρουσία μεσοεπιθετικά, ένας δημιουργός και οργανωτής που κάνει τη διαφορά. Ο Ντέγιαν Κουλουσέφσκι είναι πολύτιμος για τα σχέδια του Άγγελου Ποστέκογλου και εξελίσσει το ρόλο του... μοντέρνου εξτρέμ.  



Κουλουσέφσκι: Το Posteco-ball έχει τον μαέστρο του (vids)

Ο «Κούλου», ακόμα κι αν φορά πλέον προστατευτική μάσκα μέχρι την πλήρη ανάρρωση προβλήματος στο πρόσωπό του, συνεχίζει να διατηρεί καθαρή και σβέλτη τη ματιά και την σκέψη του.

Κοντρόλαρε σωστά στο 65' από την λανθασμένη απομάκρυνση του πορτιέρε της Φόρεστ, ντρίμπλαρε από δεξιά, βρέθηκε σε θέση βολής και «εκτέλεσε» τον Τέρνερ που έκανε ξανά λάθος στον τρόπο που τοποθέτησε τα χέρια του, για να γίνει το 2-0.

Τα «σπιρούνια» είχαν πλέον σκορ ασφαλείας και έφυγαν από το City Ground με τους βαθμούς της νίκης, με τον Ντέγιαν Κουλουσέφσκι να βρίσκεται ανάμεσα στους διακριθέντες μαζί με τους Ριτσάρλισον και Βικάριο.

Ο Σουηδός εξτρέμ εξελίσσει το συγκεκριμένο ρόλο και δεν μένει απλά στην κίνηση κατά μήκος του γηπέδου ή στα γεμίσματα σε επικίνδυνους χώρους για τα γκολπόστ των αντιπάλων.

Έχει να επιδείξει τις περισσότερες επαφές με τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, όπως επίσης έχει μάθει να τρέχει και να σκέφτεται ταχύτατα για τη δημιουργία των περισσότερων ευκαιριών για γκολ σε open-play για την ομάδα του Ποστέκογλου!

Παράλληλα, είναι και ασταμάτητος, αφού έχει διανύσει τα περισσότερα χιλιόμετρα στην Πρέμιερ Λιγκ κι όχι απλά ανάμεσα στους συμπαίκτες του στα «σπιρούνια»!

Η συμμετοχή του στα τέρματα για την ομάδα του φτάνει στα 7 γκολ, αφού έχει σκοράρει εκείνος 5 φορές και έχει μοιράσει 2 ασίστ, ενώ, ανάμεσα στα πιο σημαντικά γκολ του για φέτος και πέρα από αυτό με τη Φόρεστ, είναι η απίθανη κεφαλιά στο φινάλε για το 3-3 κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι.

«Αν έπρεπε να διαλέξω μια ταυτότητα για το παιχνίδι που μου αρέσει είναι αυτό ακριβώς που παίζουμε τώρα. Παίζουμε για τη νίκη, όχι για ν' αποφύγουμε την ήττα. Αυτό είναι κι εμένα το στυλ μου» είπε λίγο μετά το 2-0 επί της Φόρεστ σε δηλώσεις του, πράγμα που δείχνει ότι έχει «κουμπώσει» με τον τρόπο ποδοσφαιρικής σκέψης του Ποστέκογλου. 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης