Ένας Χάμιλτον στη Μάντσεστερ Σίτι: «Πολίτης» από τα… εννιά, ρεκόρ στις ασίστ και ίδιος ατζέντης με top class players!

Το ντεμπούτο του ως βασικός στο Champions League αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Μίχα Χάμιλτον, ο οποίος ξεκινά στη βασική ενδεκάδα της Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα. Και φυσικά, ο Πεπ κάτι ξέρει… Όπως και η εταιρεία που τον εκπροσωπεί, μαζί με τον Άντονι Γκόρντον και τον Ρις Τζέιμς!



Ένας Χάμιλτον στη Μάντσεστερ Σίτι: «Πολίτης» από τα… εννιά, ρεκόρ στις ασίστ και ίδιος ατζέντης με top class players!

Κοιτά κανείς την ενδεκάδα της Μάντσεστερ Σίτι και αναρωτιέται ποιος είναι ο Μίκα Χάμιλτον. Ένας ποδοσφαιριστής που προξένησε εντύπωση σε άπαντες, όταν διάβασαν τη σύνθεση των «πολιτών» απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, στο τελευταίο ματς των ομίλων του Champions League.

Υπάρχουν φυσικά και οι «ψαγμένοι». Ορισμένοι, ενδέχεται να τον θυμούνται, από τα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε στο Λιγκ Καπ, απέναντι στη Νιούκαστλ, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και κόντρα στη Γιουνγκ Μπόις, πριν από έναν μήνα.

Ωστόσο, η πρώτη «βασική» συμμετοχή του Χάμιλτον στα… αστέρια είναι γεγονός. Πρόκειται για έναν 20χρονο Άγγλο, ο οποίος αγωνίζεται στις ακαδημίες των «πολιτών» εδώ και 11 χρόνια.

Παίζει στα άκρα της επίθεσης και πρόκειται για τον κορυφαίο πασέρ στην 2η ηλικιακή κατηγορία της Premier League. Συνολικά, έχει αγωνιστεί σε 11 ματς φέτος, όντας και αρχηγός της ομάδας του, μετρώντας έξι ασίστ. Ουδείς έχει καταγράψει περισσότερες!

Παράλληλα, μετρά 62 εμφανίσεις με την ακαδημία των «πολιτών», με το εντυπωσιακό της υπόθεσης να είναι πως έχει σκοράρει 16 φορές και έχει δώσει την τελική πάσα, ΑΚΡΙΒΩΣ, στις ίδιες περιπτώσεις.

Κάπως έτσι, το μάτι του Πεπ Γκουαρδιόλα «έπεσε» πάνω του και ο Χάμιλτον αποτελεί έναν βασικό λόγο, που αξίζει κανείς να παρακολουθήσει το – κατά τα άλλα – αδιάφορο, Ερυθρός Αστέρας – Μάντσεστερ Σίτι! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που τον εκπροσωπεί η ίδια εταιρεία, που έχει αναλάβει και τους Γκόρντον και Ρις Τζέιμς…

Δημήτρης Μανάκος