Εκεί που αγαπούν το ποδόσφαιρο: Πόσα σπουδαία ματς θα έχαναν στην Αγγλία, με «κεκλεισμένων των θυρών» για 60 ημέρες;

«Κεκλεισμένων των θυρών» μέχρι τον Φεβρουάριο. Δύο μήνες χωρίς κόσμο. Οι αθλητικές δραστηριότητες συνεχίζονται κανονικά, αλλά το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα μένει… μισό. Σκεφτείτε να είχαμε μία παρόμοια απόφαση στην Αγγλία. Το «Άνφιλντ» θα ήταν το πιο… πληγωμένο γήπεδο, το «Ολντ Τράφορντ» και το «Έμιρεϊτς» θα ακολουθούσαν. Στο τέλος της ημέρας, συνεχίστε να βλέπετε Premier League!



Εκεί που αγαπούν το ποδόσφαιρο: Πόσα σπουδαία ματς θα έχαναν στην Αγγλία, με «κεκλεισμένων των θυρών» για 60 ημέρες;

Τα έχετε δει. Όλοι γνωρίζετε τι έγινε, για ποιον λόγο πάρθηκε αυτή η απόφαση, αν καθυστέρησε ή όχι, και αν είναι μία λύση, με φόντο την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα.

Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να κρίνουμε αυτή την απόφαση. Ο κάθε ένας έχει την άποψή του, για όσα συνέβαιναν και συμβαίνουν στην Super League, και κάθε τοποθέτηση είναι… σεβαστή.

Ας μπούμε απλώς στην διαδικασία να δούμε, πόσες σπουδαίες αναμετρήσεις μεταξύ του Big 6, θα λάμβαναν χώρα δίχως ποδοσφαιρικό κοινό στην Premier League, αν αυτή η απόφαση προέκυπτε στο «Νησί» και είχε ισχύ μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου.

Θα παρακολουθούσαμε ένα ντέρμπι ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δίχως κόσμο. Θα πήγαινε η Άρσεναλ στο «Άνφιλντ», με στόχο να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας, πριν την αλλαγή του ημερολογιακού έτους, και θα έπαιζε σε ένα άδειο γήπεδο, που θα έφερνε έντονες αναμνήσεις από την εποχή του covid – 19.

Θα είχαμε την εξόρμηση της Τότεναμ στο «Ολντ Τράφορντ» δίχως τη στήριξη των φίλων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και εν συνεχεία, ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο της Τσέλσι, θα έπρεπε να περιμένει την επόμενη αγωνιστική περίοδο, για να αντικρίσει το «Άνφιλντ» γεμάτο και να ακούσει, μετά την επιστροφή του στην Αγγλία, το «You’ll never walk alone».

Τέλος, μία εβδομάδα προτού ανοίξουν τα γήπεδα στην Ελλάδα, υπάρχει η επόμενη συνάντηση της Άρσεναλ με τη Λίβερπουλ. Το «Έμιρεϊτς» θα ήταν κενό, και το περσινό 3-2, μέσα σε… πανζουρλισμό, θα αποτελούσε απλώς μία ευχάριστη ανάμνηση.

Από την 17η αγωνιστική λοιπόν της Premier League, μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου, εκκρεμούν πέντε αναμετρήσεις ανάμεσα σε ομάδες του Big 6. Για να μεσολαβήσουν ενδιάμεσα, αρκετά ακόμη σπουδαία ματς, όπως η εξόρμηση της Μάντσεστερ Σίτι στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» κόντρα στη Νιούκαστλ, το ματς της Μπράιτον με την Τότεναμ στο «Άμεξ» και το παιχνίδι της Νιούκαστλ με τη Λίβερπουλ, σε ένα γήπεδο που πέρυσι ηττήθηκε στο 97’.

Και άλλα, και άλλα, και άλλα. Σκεφτείτε όλα αυτά να συνέβαιναν στην Premier League. Αλλά εκεί, δεν θα συνέβαιναν. Η κατάσταση είναι διαφορετική, το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό. Και για τον λόγο αυτόν, συνεχίστε να ασχολείστε με το αγγλικό ποδόσφαιρο!

Αναλυτικά, τα ματς του Big 6 που έχουμε να παρακολουθήσουμε στην Premier League, μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου:

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (17/12)

Λίβερπουλ – Άρσεναλ (23/12)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τότεναμ (14/01)

Λίβερπουλ – Τσέλσι (31/01)

Άρσεναλ – Λίβερπουλ (03/02)

 

Δημήτρης Μανάκος