«Σε ένα βράδυ η απόφαση, σε 23 ημέρες πήραν τους βαθμούς πίσω»: Ένα 3/3 γεμάτο… Έβερτον!

Εκπληκτική Έβερτον. Κυριαρχική Έβερτον. Εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην Τσέλσι στο «Γκούντισον Παρκ» και τρίτη συνεχόμενη νίκη σε επίπεδο Premier League, για πρώτη φορά μετά από μία διετία. Κάπως έτσι, η αφαίρεση βαθμών, είναι πλέον – σχεδόν – σαν να μην συνέβη ποτέ.



«Σε ένα βράδυ η απόφαση, σε 23 ημέρες πήραν τους βαθμούς πίσω»: Ένα 3/3 γεμάτο… Έβερτον!

Πρόκειται για μία Έβερτον που είναι πιο ενωμένη από ποτέ. Μία Έβερτον που θυμίζει κυριολεκτικά μία «γροθιά», με ποδοσφαιριστές παθιασμένους και αποφασισμένους να διατηρήσουν την ομάδα στην κατηγορία, ανεξαρτήτως με οτιδήποτε συνέβη εκτός αγωνιστικού χώρου.

Έχουν μεσολαβήσει μόλις τρεις εβδομάδες και για την ακρίβεια, ακριβώς 23 ημέρες, από τότε που η Λίγκα αποφάσισε να αφαιρέσει 10 βαθμούς στα «ζαχαρωτά» για την παραβίαση ενός κανονισμού.

Η επιλογή αυτή, μοιάζει να ήταν ακριβώς ό,τι χρειαζόταν ο Σον Ντάις για να αφυπνίσει τους ποδοσφαιριστές του. Διότι από τότε και μετά, μετρούν μία εντός έδρας ήττα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τρεις διαδοχικές επικρατήσεις, για πρώτη φορά μετά τον Μάρτιο του 2021.

Μεγάλο «διπλό» με 1-0 σε βάρος της Νότιγχαμ Φόρεστ, νίκη με 3-0 απέναντι στη Νιούκαστλ και αισίως, τρίποντο κόντρα στην Τσέλσι, στο «Γκούντισον Παρκ». Εννέα βαθμοί σε 270 αγωνιστικά λεπτά, τρία σερί clean sheet, εντυπωσιακή εικόνα και κυριαρχικές εμφανίσεις.

Η Τσέλσι μένει στη 12η θέση και η Έβερτον θα την προσπερνούσε, αν δεν της είχαν αφαιρεθεί βαθμοί. Τι υποστηρίζουν οι φίλοι της; Πως η Premier League πήρε μία απόφαση σε ένα βράδυ και η Έβερτον πήρε πίσω ό,τι ήταν δικό της σε 23 ημέρες. Και συνεχίζει…

Δημήτρης Μανάκος