Σε έναν απίστευτο «μονόλογο» της Άρσεναλ, η Άστον Βίλα «επιβίωσε» και ανέβηκε στο -2 από τη Λίβερπουλ!

Βλέπει κανείς το ματς και αναρωτιέται πώς η Άρσεναλ ηττήθηκε. Και όμως, ήταν μία από αυτές τις ημέρες που οτιδήποτε και αν συνέβαινε, θα ήταν υπέρ της Άστον Βίλα. Σπουδαία νίκη για την ομάδα του Ουνάι Έμερι, «χρυσός» σκόρερ ο ΜακΓκίν, στο -2 από την κορυφή της βαθμολογίας. Πολλά παράπονα από την ομάδα του Αρτέτα, για πέναλτι και γκολ που ακυρώθηκε!



Σε έναν απίστευτο «μονόλογο» της Άρσεναλ, η Άστον Βίλα «επιβίωσε» και ανέβηκε στο -2 από τη Λίβερπουλ!

Η αλήθεια είναι πως ουδείς περίμενε το πρώτο ημίχρονο της Άστον Βίλα με την Άρσεναλ να έχει αυτή την εκδοχή. Να προηγηθούν δηλαδή οι γηπεδούχοι από πάρα πολύ νωρίς και από εκεί και πέρα, οι «κανονιέρηδες» να κυριαρχήσουν, αλλά να μην καταφέρνουν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Στο 7ο λεπτό, μία υπέροχη προσπάθεια του Μπέιλι κατέληξε σε ασίστ, με τον ΜακΓκίν να «ρολάρει» πολύ όμορφα πάνω στον Μπεν Γουάιτ και να κάνει το 1-0.

Το γεγονός αυτό ήταν αρκετό για να αλλάξει πλήρως τη ροή της αναμέτρησης, με την Άρσεναλ να παίρνει την μπάλα και να προβαίνει σε έναν απίθανο επιθετικό μονόλογο.

Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στον Σάκα στο 32ο λεπτό, ενώ 60 δευτερόλεπτα αργότερα, ένα σουτ του Έντεγκααρντ πέρασε ελάχιστα έξω. Στο 36’ ο Μαρτινέλι πέρασε τον Μαρτίνες, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Ντιέγκο Κάρλος, ενώ στο 39’ ήρθε και η κορυφαία στιγμή του πρώτου μέρους.

Ο Μαρτινέλι «έφτιαξε» τη φάση, ο Ζεσούς «έστρωσε» στον Έντεγκααρντ και ο τελευταίος, δεν κατάφερε μετά από δύο προσποιήσεις να βρει την «κενή» γωνία, με τον Μαρτίνες να μπλοκάρει.

Ακολούθησε άλλη μία πολύ μεγάλη επέμβαση του Μαρτίνες σε σουτ του Ζεσούς στο 42’, ενώ με ακριβώς τον ίδιο τρόπο εκκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο, με την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα να έχει δύο τεράστιες στιγμές.

Στο 55’, Γουότκινς και Μαρτίνες μπερδεύτηκαν και έστειλαν την μπάλα στο δοκάρι, ενώ τρία λεπτά μετά, ο Νορβηγός αρχηγός της Άρσεναλ σούταρε από το πέναλτι, πάνω στην κίνηση, αλλά δεν σημάδεψε ξανά σωστά.

Το 1-0 έμενε, ο Ουνάι Έμερι προβληματιζόταν με την εικόνα της ομάδας του και προέβη σε μία βασική διορθωτική κίνηση: να βγάλει τον Κόνσα και να βάλει στην θέση του τον Κας, ώστε να περιορίσει τις «κούρσες» του εξαιρετικού Μαρτινέλι.

Η Βίλα «οχυρώθηκε» καλύτερα στα «καρέ» της, είχε και μία μεγάλη στιγμή στο 72’, με τον Ράγια να τον σταματά, η Άρσεναλ «μπλόκαρε» και αγχώθηκε και το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους. Με μία φάση που «σήκωσε» επίσης διαμαρτυρίες, καθώς ο Χάβερτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ο Κας βρήκε την μπάλα με το χέρι, ο φορ της Άρσεναλ επίσης, αλλά ο VAR ακύρωσε το γκολ των «κανονιέρηδων».

Δημήτρης Μανάκος