Η Έβερτον θα μπορούσε να είναι πάνω κι απ’ την Τσέλσι δίχως το -10!

Στη μια περίπτωση υπάρχει μια διαδικασία σε εξέλιξη. Στην άλλη περίπτωση, το πάθος για την επιβίωση και την αποφυγή του υποβιβασμού. Η Τσέλσι του Ποτσετίνο με το ζόρι βρίσκεται στην 10άδα της Πρέμιερ, όμως, θα μπορούσε να έχει δει τα «ζαχαρωτά» να την προσπερνούν μετά από 15 αγωνιστικές!  



Η Έβερτον θα μπορούσε να είναι πάνω κι απ’ την Τσέλσι δίχως το -10!

Η παντελής ανισορροπία της Τσέλσι στα αποτελέσματα και η αδυναμία ν’ αποκτήσει σταθερότητα, αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στην απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στην τετράδα και τη θέση των Λονδρέζων αυτή τη στιγμή. Ναι μεν γίνεται προσπάθεια αναρρίχησης, ωστόσο, τα setbacks είναι πολλά περισσότερα από αυτά που θα υπολόγιζε και ο Ποτσετίνο.

Οι «μπλε» φιλοξενούνται την Κυριακή από την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» και η ομάδα του Ντάις από το βράδυ της Πέμπτης ακόμα κι αν της έχουν αφαιρεθεί 10 βαθμοί, κατάφερε να βρίσκεται εκτός της επικίνδυνης ζώνης! Το φοβερό 3-0 επί της Νιούκαστλ προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού στο κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ και επόμενο εμπόδιο για τα μαχητικά «ζαχαρωτά» είναι το σύνολο του «Ποτς».

Είναι εκπληκτικό πως η Έβερτον θα μπορούσε να βρίσκεται πάνω από την Τσέλσι αυτή τη στιγμή μετά από 15 αγωνιστικές, αν δεν είχε τιμωρηθεί με αφαίρεση 10 βαθμών για την παράβαση κανονισμού σχετικά με τα οικονομικά. Το κλαμπ του λιμανιού έχει τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια και δυο νίκες σε τρία ματς μετά το -10. Το ένστικτο της επιβίωσης έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή και το Κυριακάτικο παιχνίδι είναι μια μεγάλη ευκαιρία απόδειξης πως σε διαφορετικές συνθήκες, οι «μπλε» του Λίβερπουλ θα ήταν πάνω από εκείνους της πρωτεύουσας!

Κώστας Ζάλιαρης