Απίθανο: Οι Άγγλοι βρήκαν το χειρότερο σφύριγμα στην καριέρα του Χούπερ και ζητούν… κόκκινη για τη Λίβερπουλ! (vid)

Λάθη στο Τότεναμ – Λίβερπουλ. Λάθος στο Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ. Ακατανόητο σφύριγμα στο ντέρμπι της Μάντσεστερ Σίτι με την Τότεναμ. Και όμως, όλα αυτά, δεν αποτελούν τη χειρότερη στιγμή στην καριέρα του Σιμόν Χούπερ στη διαιτησία!



Απίθανο: Οι Άγγλοι βρήκαν το χειρότερο σφύριγμα στην καριέρα του Χούπερ και ζητούν… κόκκινη για τη Λίβερπουλ! (vid)

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για έναν από τους διαιτητές της Premier League που κάνουν λάθη. Είναι προφανές, δεν είναι κάτι που επιδέχεται διαφορετικές απόψεις και το έχουμε διαπιστώσει σε πάρα πολλές περιπτώσεις φέτος.

Η πιο χαρακτηριστική όλων παραμένει η αναμέτρηση της Τότεναμ με τη Λίβερπουλ, με τους φίλους των «κόκκινων» να διαμαρτύρονται έντονα για το ακυρωθέν γκολ του Λουίς Ντίας, και για τις δύο αποβολές σε βάρος της ομάδας τους, θεωρώντας πως είναι το δίχως άλλο… αυστηρές.

Λίγες εβδομάδες μετά, ο Σιμόν Χούπερ ήρθε να επιβεβαιώσει τη θεωρία που τον θέλει να προβαίνει σε σοβαρά σφάλματα. Ο λόγος για τη συνάντηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Τότεναμ και για την περιβόητη στιγμή με τον Έρλινγκ Χάαλαντ. Άφησε πλεονέκτημα σε μαρκάρισμα που δέχθηκε ο Νορβηγός και μόλις ο Τζακ Γκρίλις έβγαινε σε θέση τετ-α-τετ, αποφάσισε να δώσει το φάουλ.

Από εκεί και πέρα, οι Άγγλοι φρόντισαν να τραβήξουν την ιστορία στα… άκρα, βρίσκοντας και μία περσινή στιγμή του, σε ματς μικρότερης κατηγορίας, με ένα πέναλτι που ουδείς μπορεί να αντιληφθεί για ποιον λόγο δεν καταλογίστηκε. Βρισκόταν μπροστά στη φάση, ο αμυντικός υποπίπτει ξεκάθαρα σε παράβαση, αλλά ο διαιτητής της συνάντησης, αποφασίζει να αφήσει το ματς να εξελιχθεί.

Όλα αυτά για να καταλήξουμε στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και την κόκκινη κάρτα που ζητούν οι φιλοξενούμενοι. Ο Αλέξις ΜακΆλιστερ δέχθηκε ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα στο ξεκίνημα, και παρότι συνέχισε κανονικά, οι πόνοι ήταν αφόρητοι. Για ποιον λόγο είναι έξαλλοι οι φίλοι της Λίβερπουλ; Διότι ο Χούπερ δεν έβγαλε καν κίτρινη κάρτα, προκαλώντας ιδιαίτερες διαμαρτυρίες.

Δημήτρης Μανάκος