Να τον ακούτε τον Σερ Άλεξ: Θυμάστε τι έλεγε για την Άστον Βίλα τον Αύγουστο;

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον μιλά και οι υπόλοιποι ακούμε. Διαφωνούμε με κάτι; Είναι δεκτό. Ας θυμόμαστε όμως, πως ενδέχεται να έχει δίκιο. Και πως αυτό που είπε, μπορεί και να το βρούμε… μπροστά μας. Όπως ακριβώς συνέβη με τη δήλωσή του, μετά την ήττα με 5-1 από τη Νιούκαστλ, στην 1η αγωνιστική της Premier League



Να τον ακούτε τον Σερ Άλεξ: Θυμάστε τι έλεγε για την Άστον Βίλα τον Αύγουστο;

Τι και αν έχουν συμπληρωθεί 10 χρόνια από την αποχώρηση του «τεράστιου» Σερ Άλεξ Φέργκιουσον από το ποδόσφαιρο; Τι και αν ο Σκωτσέζος, «θρυλικός» προπονητής έχει προτιμήσει γενικώς να απέχει από το αγαπημένο του άθλημα, να μην τοποθετείται συχνά και να πηγαίνει στο «Ολντ Τράφορντ» σε ειδικές περιπτώσεις;

Όλα αυτά δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, όταν μιλάμε για έναν τέτοιο προπονητή, που βλέπει το ποδόσφαιρο να εξελίσσεται, αλλά διαθέτει την ικανότητα να το κρίνει με χαρακτηριστική οξυδέρκεια. Για τον λόγο αυτόν, όταν μιλά και τοποθετείται ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, οφείλουμε να σεβόμαστε. Και ας διαφωνούμε. Διότι κάποια στιγμή, ενδεχομένως όσα είπε, να τα βρούμε… μπροστά μας.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει τώρα με την Άστον Βίλα, η οποία κατάφερε να επικρατήσει της Μάντσεστερ Σίτι και να την περάσει στην βαθμολογία της Premier League, «γράφοντας» ιστορία με τα αποτελέσματά της, εντός έδρας, σχεδόν… ολόκληρου αιώνα.

Η ιστορία ξεκίνησε από το καλοκαίρι, όταν η ομάδα του Ουνάι Έμερι ηττήθηκε με 5-1 από τη Νιούκαστλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ». Όλοι συζητούσαν για διασυρμό, προφανώς και το σκορ ήταν «βαρύ», αλλά στο τέλος της ημέρας, ο Σερ Άλεξ έβλεπε κάτι που οι υπόλοιποι αγνοούσαμε.

Μία ομάδα που δημιούργησε φάσεις, που δεν έπρεπε να ηττηθεί με τόσο μεγάλο σκορ, που μετέβη στο Νιούκαστλ, αλλά δεν μετουσίωσε σε γκολ τις ευκαιρίες της. Το είπε στον «αέρα» και γνώρισε την αμφισβήτηση. Μάλλον τελικά, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε δίκιο.

Αναλυτικά, η δήλωσή του τον Αύγουστο:

«Η Νιούκαστλ δεν θα χάνει εύκολα εδώ, στο γήπεδό της, ο Έντι Χάου έχει κάνει απίστευτη δουλειά. Ωστόσο, ήταν ένα ιδιαίτερο ματς. Η Βίλα ήρθε εδώ, έκανε ευκαιρίες και δεν σκόραρε. Αυτό συνέβη. Είναι εξαιρετική!»

Δημήτρης Μανάκος