«Έχετε τρεις δηλωμένους»: Ο κανόνας της Premier League που «μπλοκάρει» τη συμφωνία Ντε Χέα – Νιούκαστλ!

Δύσκολο έως… απίθανο φαίνεται πως γίνεται το σενάριο επιστροφής του Νταβίδ Ντε Χέα στην Premier League για λογαριασμό της Νιούκαστλ, χάρη σε έναν… άγνωστο κανονισμό της Premier League. Ο Ισπανός μένει πάντως ελεύθερος και η χειμερινή, μεταγραφική περίοδος, αναμένεται να αποδειχθεί κρίσιμη!



«Έχετε τρεις δηλωμένους»: Ο κανόνας της Premier League που «μπλοκάρει» τη συμφωνία Ντε Χέα – Νιούκαστλ!

Μπορεί πριν από μερικές ώρες να κατέστη γνωστό πως η Νιούκαστλ εξετάζει το ενδεχόμενο να αποκτήσει τον Νταβίδ Ντε Χέα, ως αντικαταστάτη του Νικ Πόουπ, όμως αυτό δεν φαίνεται πως συγκεντρώνει ιδιαίτερες πιθανότητες.

Το εν λόγω ενδεχόμενο φαντάζει ρεαλιστικό, καθώς ο Ισπανός θα ήθελε να επιστρέψει στην Premier League και ο Έντι Χάου θα μπορούσε να «ποντάρει» στην πείρα του και στο γεγονός πως θα προσαρμοστεί με χαρακτηριστική ευκολία.

Ωστόσο, αυτό που «μπλοκάρει» μία ενδεχόμενη μετακίνησή του Ντε Χέα στη Νιούκαστλ, είναι ένας… άγνωστος κανονισμός της Premier League. Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Σύμφωνα με ιστοσελίδα φίλων των «καρακαξών», η ομάδα τους θα χρειαστεί ειδική άδεια από τη Λίγκα, για να μπορέσει να έρθει σε συμφωνία με τον Ντε Χέα.

Και αυτό οφείλεται στο γεγονός πως τη δεδομένη χρονική στιγμή έχει τρεις διαθέσιμους και δηλωμένους τερματοφύλακες. Τον Λορίς Κάριους, τον Μαρτίν Ντουμπράβκα και τον Μαρκ Γκιλεσπί.

Σύμφωνα λοιπόν με τον εν λόγω κανονισμό, μόνο σε περίπτωση που υπάρχει ένας δηλωμένος τερματοφύλακας, προσφέρεται αυτή η άδεια από την Premier League, ενώ το σενάριο να υπογράψει ο Ντε Χέα και να πάρει τη θέση κάποιου άλλου, δεν μπορεί να υλοποιηθεί μέχρι και τον Ιανουάριο!

Κάπως έτσι, μοιάζει να «κολλά» όλο αυτό το ζήτημα, καθώς δύσκολα ο Ντε Χέα θα συμφωνήσει, αλλά δεν θα υπολογίζεται για έναν μήνα ακόμη, ενώ και η Νιούκαστλ πιθανότατα θα αρκεστεί στις εσωτερικές λύσεις που διαθέτει.

Δημήτρης Μανάκος