Η Premier League στα καλύτερά της: «Όρθια» στο Μάντσεστερ η Τότεναμ, χαμογελούν Άρσεναλ και Λίβερπουλ! (vids)

Τι ματς, ακόμη ένα «έπος», μία Μάντσεστερ Σίτι που… λύγισε και μία Τότεναμ με φοβερή καρδιά, που κατάφερε στο «Έτιχαντ» να φύγει με βαθμό. Τρομερό ματς, επικές ανατροπές και ο Ντέγιαν Κουλουσέφσκι διαμόρφωσε το τελικό 3-3, κόβοντας δύο βαθμούς από τους «πολίτες». Στους 30 έμεινε η ομάδα του Πεπ, στο -1 από τη Λίβερπουλ και στο -3 από την πρωτοπόρο Άρσεναλ!



Η Premier League στα καλύτερά της: «Όρθια» στο Μάντσεστερ η Τότεναμ, χαμογελούν Άρσεναλ και Λίβερπουλ! (vids)

Μπορεί να έχει ένα σωρό αγωνιστικά προβλήματα, να δυσκολεύεται παραδοσιακά στο «Έτιχαντ» και να προερχόταν από αρνητικά αποτελέσματα, όμως η Τότεναμ του Άγγελου Ποστέκογλου έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι και πήρε μία τεράστια ισοπαλία στο 90’, χάρη στο γκολ του Ντέγιαν Κουλουσέφσκι!

Οι Λονδρέζοι εκκίνησαν την συνάντηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και πήραν το προβάδισμα μόλις στο 6ο λεπτό, με τον Χέουνγκ Μιν Σον να ανοίγει το σκορ.

Ωστόσο, ο ίδιος παίκτης κατόρθωσε τρία λεπτά μετά να κάνει το… ανάποδο, ισοφαρίζοντας για τους «πολίτες», με συνέπεια να επιβεβαιωθούν όλα τα G/G της 2ης ημέρας της Premier League, για την 14η αγωνιστική.

Από εκεί και πέρα, οι «γαλάζιοι» κυριάρχησαν και είχαν σημαντικές ευκαιρίες για το 2-1, με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να χάνει το… άχαστο μόλις στο 13ο λεπτό και τον Ντοκού να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι, με τη συμπλήρωση μισής ώρας.

Τελικά, η λογική των γηπεδούχων επιβραβεύτηκε στο 31’, με τον Φόντεν να δίνει προβάδισμα στην ομάδα του, για πρώτη φορά στο ματς, έπειτα από υπέροχη συνεργασία με τον Χούλιαν Άλβαρες.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους και αφού η Τότεναμ είχε γλιτώσει και από ένα τρίτο γκολ, καθώς ο Φιλ Φόντεν έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, η Σίτι κυριαρχούσε εκ νέου και αναζητούσε απλώς το τέρμα που θα «κλείδωνε» την αναμέτρηση.

 

Δεν το βρήκε, έκανε τους φιλοξενούμενους του Άγγελου Ποστέκογλου να το πιστέψουν και το 2-2 ήταν γεγονός με τον ΛοΣέλσο στο 69’, ο οποίος δεν άφησε κάποιο περιθώριο αντίδρασης στον Έντερσον.

Και πάλι όμως, η Μάντσεστερ Σίτι βρήκε την λύση, με έναν ποδοσφαιριστή που ουδείς φανταζόταν. Ο Τζακ Γκρίλις, που είχε περάσει στο ματς νωρίτερα, έκανε το 3-2 από κοντά και άπαντες πιστέψαμε πως το 3-2 θα είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Άπαντες πλην του Ντέγιαν Κουλουσέφσκι που με απίθανη κεφαλιά έκανε το 3-3 και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Επικό παιχνίδι, η Premier League στα καλύτερά της, για ακόμη μία φορά!

Δημήτρης Μανάκος