«Ασπρόμαυρη» κυριαρχία, διαφορά ποιότητας και τυχερή η Γιουνάιτεντ που έχασε μόλις με… 1-0! (vid)

Θεωρούσαμε πως θα είναι ντέρμπι, πιστεύαμε πως επρόκειτο για ένα άκρως ανταγωνιστικό ματς, ανάμεσα σε δύο – θεωρητικά – κουρασμένες ομάδες, αλλά μόνο κάτι τέτοιο δεν παρακολουθήσαμε. Για την ακρίβεια, είδαμε απλώς μία κυριαρχία της Νιούκαστλ, κόντρα σε μία Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που απλώς… δεν μπορούσε. Ήταν κατώτερη των περιστάσεων, ηττήθηκε δίκαια με 1-0 και μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένη, δίχως υπερβολή, που το σκορ έμεινε σε τόσο χαμηλό επίπεδο!



«Ασπρόμαυρη» κυριαρχία, διαφορά ποιότητας και τυχερή η Γιουνάιτεντ που έχασε μόλις με… 1-0! (vid)

Ήταν δεδομένα ένα σημαντικό παιχνίδι. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεπερνούσε τη Νιούκαστλ με έναν βαθμό και βρισκόταν πάνω από αυτήν στον βαθμολογικό πίνακα. Ήθελε το «διπλό» στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», στη 14η αγωνιστική της Premier League για να πανηγυρίσει την έκτη της νίκη στα επτά τελευταία ματς του πρωταθλήματος.

Άπαντες θεωρούσαμε πως η επιθυμία της θα μπορούσε να γίνει πράξη, έστω και κατά το ήμισυ. Πως θα κατάφερνε δηλαδή να μην ηττηθεί στο Νιούκαστλ, κόντρα σε μία ομάδα που μετρά διψήφιο αριθμό απουσιών και που προερχόταν από μία πολύ δύσκολα, διαχειρίσιμη ισοπαλία, με το 1-1 απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν, να έρχεται εξαιτίας… διαιτητικού λάθους.

Εν τέλει, όλοι πέσαμε έξω, η Νιούκαστλ κυριάρχησε κόντρα στο σύνολο του Έρικ Τεν Χαγκ, ανέδειξε μία μεγάλη διαφορά ποιότητας και αδικείται από το γεγονός πως κέρδισε μόνο με 1-0. Όσο οξύμωρο και αν ακούγεται αυτό, αν αναλογιστεί κανείς πως οι φιλοξενούμενοι κατέγραψαν μία εντός εστίας τελική προσπάθεια, απειλήθηκαν με κάθε τρόπο και είχαν για κορυφαίο τους παίκτη τον Χάρι Μαγκουάιρ.

Διότι μετά την καλή στιγμή του Γκαρνάτσο στο 11ο λεπτό, ακολούθησε μία «ασπρόμαυρη» κυριαρχία. Απείλησε ο Γκόρντον, είχε μεγάλη επέμβαση ο Ονάνα σε προσπάθεια του Αλμιρόν, απείλησε ο Γκιμαράες με σουτ εκτός περιοχής, είχε σημαντικές καίριες παρεμβάσεις ο Άγγλος στόπερ σε γυρίσματα του Τρίπιερ, ενώ ο τελευταίος κατέγραψε και τη μεγαλύτερη στιγμή του ημιχρόνου, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του στο 35ο λεπτό, να καταλήγει στο δοκάρι.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια και όλοι θεωρήσαμε πως χειρότερη εκδοχή των «κόκκινων διαβόλων» δεν θα μπορούσαμε να δούμε. Και κάπως έτσι, πέσαμε ξανά έξω. Η Νιούκαστλ μπήκε και στην επανάληψη με το μαχαίρι στα… δόντια και τελικώς, δικαιώθηκε για τη λογική και την επιμονή της στο 55ο λεπτό.

Ο Λουκ Σο, που επίσης ήταν εκ των λίγων θετικών, υπέπεσε σε σοβαρό λάθος, η Νιούκαστλ έκλεψε την μπάλα κοντά στην περιοχή και ο Γκόρντον άνοιξε το σκορ, σε ένα προβάδισμα που δικαιούνταν πέρα για πέρα η ομάδα του Έντι Χάου.

Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός έπεσε, η Γιουνάιτεντ δεν απειλούσε με κανέναν τρόπο, πλην της φάσης του Ρεγκιλόν στο 81’ (εκεί χτύπησε και αντικαταστάθηκε ο Πόουπ) και του ακυρωθέντος γκολ του Άντονι στο 90', έπειτα από κόντρα στον Μαγκουάιρ, και η Νιούκαστλ απλώς ασχολήθηκε με το να διατηρήσει το σκορ στο επίπεδο που επιθυμούσε, αμυνόμενη επιτυχημένη σε αρκετές στημένες μπάλες. Το κατάφερε, πήρε το τρίποντο και ανέβηκε στην πρώτη πεντάδα, μετρώντας 26 βαθμούς μετά από 14 ματς. Όσον αφορά τη Γιουνάιτεντ, αυτή είναι η πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα, μετά τα τέλη Οκτωβρίου και το 3-0 στο «Ολντ Τράφορντ» από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Δημήτρης Μανάκος