Η Λίβερπουλ… θυμήθηκε το παρελθόν της: Από το νταμπλ του Κένι Νταλγκλίς, στις 10 συνεχόμενες νίκες στο «Άνφιλντ»!

Δέκα συνεχόμενες νίκες στο «Άνφιλντ», για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα και για «παρθενική» από τη σεζόν 1985-86. Η Λίβερπουλ γύρισε τον χρόνο και τον κόσμο της, σχεδόν μισό αιώνα πίσω, θύμισε τον παίκτη – προπονητή, Κένι Νταλγκλίς, το νταμπλ εκείνης της χρονιάς και τις μόλις δύο περιπτώσεις, που δεν βρήκε δίχτυα στο «σπίτι» της. Σπουδαίο επίτευγμα, ο Γιούργκεν Κλοπ συνεχίζει να καταρρίπτει ρεκόρ, ο Μοχάμεντ Σαλάχ είναι ο απόλυτος ηγέτης, όπως λογιζόταν τότε, ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Ίαν Ρας!



Η Λίβερπουλ… θυμήθηκε το παρελθόν της: Από το νταμπλ του Κένι Νταλγκλίς, στις 10 συνεχόμενες νίκες στο «Άνφιλντ»!

Μπορεί να συζητάμε για ένα εντός έδρας ματς με τη ΛΑΣΚ, μπορεί η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων να είναι τεράστια, όμως τι θα λέγαμε στην περίπτωση που η Λίβερπουλ δεν θα κατάφερνε να κάνει πράξη το χρέος της και να επικρατήσει, με χαρακτηριστική ευκολία, στο «Άνφιλντ»;

Προφανώς και θα υπήρχε αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του Γιούργκεν Κλοπ, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, οι «κόκκινοι» δεν άφησαν κανένα περιθώριο για να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία. Μπήκαν στο ματς αποφασισμένοι, προηγήθηκαν με 2-0 μόλις στο 15ο λεπτό, είδαν τον Κώστα Τσιμίκα να σημαδεύει το δοκάρι με τη συμπλήρωση μισής ώρας και εν τέλει, επικράτησαν με 4-0, έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τόσο τον Μοχάμεντ Σαλάχ, όσο και τον Κόντι Χάκπο.

Με αυτόν τον τρόπο, έφτασαν τις 10 συνεχόμενες νίκες στο «σπίτι» τους, σε όλες τις διοργανώσεις, πράγμα που καταφέρνουν για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα και για «παρθενική», μετά τη σεζόν 1985-86, στην πρώτη δηλαδή αγωνιστική περίοδο με τον Κένι Νταλγκλίς στον πάγκο τους, ως παίκτης – προπονητής.

Τότε, η Λίβερπουλ «έγραψε» ιστορία, καθώς κατέκτησε το πρωτάθλημα, πήρε και το Κύπελλο Αγγλίας, ενώ έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Λιγκ Καπ, καταφέρνοντας για 5η φορά στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, να χαρίσει στους Άγγλους ένα νταμπλ.

Αυτή ήταν η προηγούμενη περίπτωση που οι «κόκκινοι» μετρούσαν διψήφιο αριθμό συνεχόμενων νικών στο «Άνφιλντ», διευκρινίζοντας πάντως πως όλες οι αναμετρήσεις είχαν λάβει χώρα στην Αγγλία, καθώς συζητάμε για την επόμενη χρονιά μετά από την
«τραγωδία» του Χέιζελ.

Κάπως έτσι, έμελλε η ιστορία να επαναληφθεί σχεδόν… μισό αιώνα μετά. Με τον Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο και όχι τον Νταλγκλίς, με τα 199 γκολ του Μοχάμεντ Σαλάχ και δίχως τον Ίαν Ρας και με τη Μάντσεστερ Σίτι και την Άρσεναλ να διεκδικούν φέτος τον τίτλο, και όχι την Έβερτον των 86 βαθμών εκείνης της σεζόν.

Μένει να δούμε αν η ιστορία θα επαναληφθεί στο έπακρο, με τη Λίβερπουλ να χάνει το 1986, για πρώτη φορά εντός έδρας, από τα «ζαχαρωτά» με 2-0, τον Φεβρουάριο. Αυτή ήταν και η μοναδική φορά εκείνης της σεζόν στο «Άνφιλντ», σε επίπεδο πρωταθλήματος, και η 2η συνολικά, μαζί με τη «λευκή» ισοπαλία με τη Γουότφορντ για το Κύπελλο Αγγλίας, που οι «κόκκινοι» δεν βρήκαν δίχτυα σε ενενηντάλεπτο!

Δημήτρης Μανάκος