Δεν θα έπρεπε να μετρήσει, αδικήθηκε η Γιουνάιτεντ; Ο κανονισμός που «ακυρώνει» το γκολ του Ζίγιεχ! (vid)

Δεν υπάρχει επιθετικό φάουλ. Δεν υπάρχει οφσάιντ. Ωστόσο, δεν θα έπρεπε να μετρήσει το πρώτο γκολ του Χακίμ Ζίγιεχ απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και όμως, υπάρχει κανονισμός που το «ακυρώνει»!



Δεν θα έπρεπε να μετρήσει, αδικήθηκε η Γιουνάιτεντ; Ο κανονισμός που «ακυρώνει» το γκολ του Ζίγιεχ! (vid)

Μπορεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μην πραγματοποίησε την καλύτερή της εμφάνιση στην Τουρκία, όμως αν αποφασίσουμε πως οι κανονισμοί του ποδοσφαίρου, πρέπει να εφαρμόζονται κατά γράμμα, τότε δεν είναι ψέμα να πει κανείς πως οι «κόκκινοι διάβολοι» αδικήθηκαν.

Γιατί μπορεί όμως να λέμε κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που συζητάμε για μία αναμέτρηση που ολοκληρώθηκε στο 3-3, με τη Γαλατασαράι να καταφέρνει να μην ηττηθεί, παρά το γεγονός πως βρέθηκε δις πίσω στο σκορ;

Διότι, σύμφωνα με τους Άγγλους, το πρώτο γκολ του Χακίμ Ζίγιεχ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, με το οποίο ο Μαροκινός μείωσε σε 2-1, δεν θα έπρεπε να μετρήσει. Ναι, δεν υπάρχει οφσάιντ, ναι, δεν έχει συμβεί κάποιο επιθετικό φάουλ. Άρα, γιατί να μην καταλογιστεί κανονικά όπως συνέβη;

Και όμως, υπάρχει λόγος και αφορά το τείχος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τους παίκτες της Γαλατασαράι που βρέθηκαν κοντά τους. Τι λέει λοιπόν ο κανονισμός; Πέραν της συγκεκριμένης απόστασης του εκτελεστή του φάουλ από το τείχος, υπάρχει και ορισμένη απόσταση μεταξύ των παικτών που το αποτελούν. Συμπαίκτες και αντιπάλους προφανώς.

Συνεπώς, το ζήτημα με το γκολ του Ζίγιεχ έγκειται στο γεγονός πως ο Μάουρο Ικάρντι, βρίσκεται πιο κοντά στους παίκτες του τείχους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, από αυτό που ορίζει ο κανονισμός. Ωστόσο, ο VAR δεν παρενέβη, ο Αντρέ Ονάνα δεν είχε καλό οπτικό πεδίο και η μείωση του σκορ ήταν γεγονός!

Δημήτρης Μανάκος