Ένα και μοναδικό σενάριο: Με ποιον τρόπο μπορεί να προκριθεί στους «16» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

Με ποιον τρόπο μπορεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να προκριθεί στην επόμενη φάση του Champions League; Τα πράγματα πλέον είναι πολύ απλά, αν πάρουμε ως δεδομένο πως η Μπάγερν Μονάχου θα επικρατήσει της Κοπεγχάγης. Ένα σενάριο υφίσταται. Σε διαφορετική περίπτωση, η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ απλώς θα προσπαθήσει να συνεχίσει στην Ευρώπη…



Ένα και μοναδικό σενάριο: Με ποιον τρόπο μπορεί να προκριθεί στους «16» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο εξελίχθηκε και η δεύτερη συνεχόμενη εξόρμηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκτός Αγγλίας, καθώς μετά την ήττα από την Κοπεγχάγη, δεν κατάφερε να επικρατήσει και της Γαλατασαράι, με κοινή συνισταμένη των δύο αναμετρήσεων, το γεγονός πως προηγήθηκε με δύο γκολ διαφορά!

Το τελικό 3-3 της Πόλης, αφήνει τους «κόκκινους διαβόλους» στην τελευταία θέση του πρώτου ομίλου και πλέον, μόλις ένα σενάριο πρόκρισης στους «16» του Champions League, υφίσταται.

Παίρνουμε λοιπόν ως δεδομένο το γεγονός πως η Μπάγερν Μονάχου θα επικρατήσει της Κοπεγχάγης. Αν αυτό συμβεί, στο φινάλε της 5ης αγωνιστικής, οι Βαυαροί θα έχουν «κλειδώσει» την πρώτη θέση του ομίλου και ακολούθως μεταβαίνουν στο «Ολντ Τράφορντ».

Εκεί, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρέπει να κερδίσει, για να έχει τις ελπίδες της και να «ποντάρει» σε ισοπαλία ή ήττα της Γαλατασαράι από την Κοπεγχάγη, στη Δανία. Αυτό συμβαίνει διότι διαθέτει μεγαλύτερο εκτός έδρας γκολ «αβαντάζ» από την Κοπεγχάγη, έχοντας σκοράρει τρία γκολ απέναντί της, παρά την ήττα της. Άρα, αν αμφότερες κερδίσουν, η Γιουνάιτεντ τερματίζει δεύτερο!

Απεναντίας, αν οι Τούρκοι κερδίσουν την Κοπεγχάγη, τότε οι «κόκκινοι διάβολοι» απλώς διεκδικούν την 3η θέση του Europa League, θέλοντας και πάλι τη νίκη.

Δημήτρης Μανάκος