Τα 9 ματς σε 27 μέρες και ο Κέλεχερ που «μπαίνει στα παπούτσια» του Άλισον

Ο Κλοπ οφείλει να εμπιστευθεί τον Κέλεχερ (κι έπειτα τον Άντριαν) για το διάστημα που θ' απουσιάσει ο Άλισον, ωστόσο, η εξέλιξη αυτή έρχεται στο ξεκίνημα ενός τρομερά ζόρικου χρονικού διαστήματος για τη Λίβερπουλ. Από την Πέμπτη μέχρι και την Boxing Day, οι «κόκκινοι» θα παίξουν 9 ματς σε 27 ημέρες!  



Τα 9 ματς σε 27 μέρες και ο Κέλεχερ που «μπαίνει στα παπούτσια» του Άλισον

Το κλαμπ από το Μέρσεϊσαϊντ γλίτωσε την ήττα στο Etihad, κρατήθηκε στο -2 από την κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, όμως, το αποτέλεσμα (1-1) του ντέρμπι με τη Σίτι προκάλεσε ζημιά στη θέση κάτω απ' τα γκολπόστ.

Ο Άλισον μένει εκτός δράσης τουλάχιστον για το επόμενο 10ήμερο, όπως γνωστοποίησε ο Γιούργκεν Κλοπ, στην έναρξη μιας πολύ δύσκολης χρονικής περιόδου για τον σύλλογο, σε αγωνιστικό επίπεδο.

Αρχής γενομένης από το βράδυ της Πέμπτης, η Λίβερπουλ οφείλει να επιδείξει... αντοχές. Πρώτα η Λίντσερ και η οριστικοποίηση της παρουσίας στις θέσεις πρόκρισης του 5ου ομίλου κι έπειτα ο «Μαραθώνιος» του Δεκέμβρη.

Ο Κουίβιν Κέλεχερ ετοιμάζεται να... τραβήξει κουπί ως δεύτερος πορτιέρε, έχοντας φυσικά και τη στήριξη του Άντριαν. Οι δυο τους είναι εκείνοι που θα πρέπει ν' ανεβάσουν κατακόρυφα την ένταση στις προπονήσεις και να φροντίσουν για επιδόσεις ανάλογες του βασικού γκολκίπερ της ομάδας.

 

 

Ο Άλισον μέχρι και αυτή τη στιγμή είναι ο τερματοφύλακας της Πρέμιερ Λιγκ με το μεγαλύτερο ποσοστό επεμβάσεων σε τελικές αντιπάλων στην εστία, έχοντας 81,5%. Αμέσως μετά τοποθετείται ο Ονάνα της Γιουνάιτεντ με 77,3% και έπειτα την τριάδα συμπληρώνει ο Πόουπ της Νιούκαστλ με 75%.

Ο βασικός πορτιέρε της Λίβερπουλ θα χάσει το παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής του Γιουρόπα Λιγκ, την Κυριακάτικη επίσκεψη της Φούλαμ στο «Άνφιλντ», αλλά και τις αναμετρήσεις με τις Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (06/12) και Κρίσταλ Πάλας (09/12) την επόμενη εβδομάδα.

Την 14η του Δεκέμβρη η Λίβερπουλ ταξιδεύει στο Βέλγιο για την τελευταία αναμέτρηση των ομίλων της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και επιστρέφει στα εγχώρια με το μεγάλο ντέρμπι απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αυτό το παιχνίδι στις 17/12 έχει ως ορίζοντα ο Άλισον για να επιστρέψει στα γκολπόστ των «κόκκινων».

Το σερί μέχρι και την Boxing Day θα συνεχιστεί με εντός έδρας ματς κόντρα στην Γουέστ Χαμ (20/12), έπειτα η Άρσεναλ θα βρεθεί στο Μέρσεϊσαϊντ (23/12) και στο πάρτι της 26ης Δεκεμβρίου η ομάδα του Κλοπ θα φιλοξενηθεί από την Μπέρνλι του Κομπανί.

Σε 27 ημερολογιακές μέρες, το πρόγραμμα έχει 9 παιχνίδια. Κάθε εβδομάδα, από το περασμένο Σαββατοκύριακο με την επανέναρξη των πρωταθλημάτων, η ομάδα του Κλοπ έχει παιχνίδια κάθε 3 μέρες, εκτός από το διάστημα 9-14/12.

Από την τελευταία αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ μέχρι και την Boxing Day υπάρχουν 5 ματς σε 12 μέρες! Προφανώς θ' ανοίξει ξανά η κουβέντα για τον ανθρώπινο οργανισμό και την ανάγκη για ανάσες στο τοπ επίπεδο...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης