Είστε έτοιμοι; Έρχεται η πορτοκαλί κάρτα στην Premier League, με τιμωρία που θυμίζει… ράγκμπι!

Τεράστια αλλαγή στην Premier League, καθώς τα μέλη της IFAB, συμφώνησαν προφορικά για τη δοκιμή της προσωρινής αποβολής δέκα λεπτών, και το τελικό «τεστ» αναμένεται να γίνει σύντομα, ακόμη και στην Premier League! Σημαντική κίνηση, θα θυμίζει… ράγκμπι ο κανονισμός!



Είστε έτοιμοι; Έρχεται η πορτοκαλί κάρτα στην Premier League, με τιμωρία που θυμίζει… ράγκμπι!

Μια τεράστια αλλαγή στους ποδοσφαιρικούς κανονισμούς φαίνεται να βρίσκεται προ των πυλών.

Σύμφωνα με την «Telegraph», τα μέλη του Διεθνούς Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου (IFAB) συμφώνησαν στην πιλοτική εφαρμογή της «πορτοκαλί» κάρτας. Πρόκειται για μια νέα κάρτα, που θα επιβάλλει σε όποιον τη δεχτεί να αποχωρήσει από το παιχνίδι για σύντομο χρονικό διάστημα, σε μια τιμωρία που θυμίζει τους κανόνες του ράγκμπι.

Μάλιστα, οι δοκιμές μπορεί να ξεκινήσουν ακόμη και τη νέα σεζόν, με το πρωτάθλημα της Premier League να βρίσκεται στη λίστα αυτών που θα τεσταριστεί η εφαρμογή της!

Η... πορτοκαλί κάρτα, φαίνεται ότι θα εφαρμοστεί σε περιπτώσεις διαμαρτυρίας των ποδοσφαιριστών (εκτός των αρχηγών), αλλά και για «επαγγελματικά» φάουλ, τα οποία ανακόπτουν αντεπιθέσεις. Ουσιαστικά, θα δίνεται σε περιπτώσεις όπου η κίτρινη κάρτα φαίνεται... επιεικής παρατήρηση, αλλά και η κόκκινη μοιάζει υπερβολική.

Δημήτρης Μανάκος