Αποσύρθηκε στα 41 του ο Γιαγκέλκα: «Δεν έχω παράπονο από την καριέρα μου» (vids)

Ο Φιλ Γιαγκέλκα αποφάσισε ότι πλέον έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για την καριέρα του και την τερμάτισε σε ηλικία 41 ετών, έχοντας μείνει δίχως ομάδα από το καλοκαίρι. Οι 12 σεζόν που αγωνίστηκε στην Έβερτον και οι δύο μεγάλες διοργανώσεις με την Αγγλία θα σημαίνουν πάντοτε κάτι ιδιαίτερο για εκείνον.  



Αποσύρθηκε στα 41 του ο Γιαγκέλκα: «Δεν έχω παράπονο από την καριέρα μου» (vids)

Ο Άγγλος συμπλήρωσε 805 συμμετοχές σε επίπεδο συλλόγων και εθνικών ομάδων, έχοντας ξεκινήσει από την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, με την οποία πανηγύρισε την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ επί Γουόρνοκ το 2006.

Όταν μετακινήθηκε στην Έβερτον το 2007, το έκανε έναντι 4 εκατομμυρίων λιρών και εκεί πραγματικά... «έδεσε» στο λιμάνι του. Έμεινε για 12 αγωνιστικές περιόδους, από το 2013 ήταν αρχηγός και φυσικά όλοι θα θυμούνται το μαγικό γκολ στο «Άνφιλντ», τον Σεπτέμβρη του 2014, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στις καθυστερήσεις.

Το 2019 αποχώρησε από τα «ζαχαρωτά» και επέστρεψε στο Σέφιλντ για λογαριασμό της Γιουνάιτεντ, για να συνεισφέρει επί μια διετία στην ομάδα που είχε βρεθεί ξανά στην Πρέμιερ Λιγκ. Το τελευταίο διάστημα της ενεργής παρουσίας του στα γήπεδα, το πέρασε στην Τσάμπιονσιπ. Υπήρξε μέλος της Ντέρμπι Κάουντι, επί ηγεσίας Γουέιν Ρούνεϊ, ενώ, τελευταίος του σταθμός ήταν η Στόουκ, όπου πέρασε ενάμιση χρόνο.

Στην εθνική ομάδα της Αγγλίας βρέθηκε τόσο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012, όσο και στο Μουντιάλ του 2014.

Όλα αυτά τον «γέμισαν» ως ποδοσφαιριστή και άνθρωπο, για να δηλώσει πως δεν έχει κανένα παράπονο από τον τρόπο που εκτυλίχθηκε η καριέρα του και από τη διαδρομή που κατέγραψε στο ανώτατο επαγγελματικό επίπεδο.

«Προσπάθησα μετά το καλοκαίρι να κάνω υπομονή μήπως και ήθελε κάποιος να μου δώσει μια ευκαιρία επιπλέον, αλλά αυτό δεν έγινε. Είμαι τρομερά υπερήφανος που ολοκληρώνω την καριέρα μου στην ηλικία των 40 ετών. Αν έλεγε κάποιος στον 15χρονο εαυτό μου, ότι θα έπαιζα μέχρι την ηλικία των 40 και θα είχα την καριέρα που κατάφερα να κάνω, δεν θα μπορούσα να έχω κανένα παράπονο» ανέφερε.

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης