Ο κόσμος της Λίβερπουλ συμφωνεί για Τσιμίκα: «Ίσως η καλύτερή του εμφάνιση στην ομάδα» (pics)

Απέναντι κυρίως στον Φόντεν, αλλά και στον Μπερνάρντο Σίλβα, ο Κώστας Τσιμίκας... δεν μάσησε. Όποτε χρειάστηκε, έπραξε ορθά, αντέδρασε στις καταστάσεις με ψυχραιμία και κέρδισε την αναγνώριση από τον κόσμο της Λίβερπουλ. Μάλιστα, οι «κόκκινοι» οπαδοί συζητούν πως ενδεχομένως ο Έλληνας φουλ μπακ να έκανε το καλύτερό του παιχνίδι στον σύλλογο! 



Ο κόσμος της Λίβερπουλ συμφωνεί για Τσιμίκα: «Ίσως η καλύτερή του εμφάνιση στην ομάδα» (pics)

Ο «Τσίμι» συνεχίζει να βρίσκεται στο αριστερό άκρο της άμυνας, λόγω και της απουσίας του Άντι Ρόμπερτσον όλο αυτό το διάστημα. Και μάλιστα, ο Σκωτσέζος θα επιστρέψει καλώς εχόντων των πραγμάτων, με το νέο έτος. 

Ο Greek Scouser αναλαμβάνει το βαρύ φορτίο της δικαίωσης του Γιούργκεν Κλοπ για την εμπιστοσύνη που του προσφέρει και λίγο καιρό μετά την κακή εμφάνιση με την Τουλούζ και τις αρνητικές σκέψεις, ο «Τσίμι» έδειξε τι πραγματικά είναι ικανός να κάνει. Και το κατάφερε σε ένα εξαιρετικά σημαντικό παιχνίδι. Αυτό με τη Σίτι στο Etihad. 

Ήταν τέτοιες οι συνθήκες της αναμέτρησης που δεν μπορούσε να εκφράσει τις επιθετικές του αρετές, ωστόσο, στο αμυντικό κομμάτι ήταν ανίκητος. Κέρδισε όλες τις μονομαχίες που έδωσε και κυρίως δεν επέτρεψε στον Φιλ Φόντεν να γίνει επικίνδυνος από τη δική του πλευρά, σε καμία περίπτωση. 

Η εμφάνισή του χαρακτηρίστηκε από σταθερότητα και αποτελεσματικότητα, φρόντισε να εμπνέει ψυχραιμία, αφού αυτό έβγαζε κάθε του κίνηση στον αγωνιστικό χώρο και η ηρεμία με την οποία μπορούσε να μοιράσει την μπάλα, ακόμα και σε καταστάσεις πίεσης από τους «πολίτες» δεν πέρασε απαρατήρητη. 

Ο «Τσίμι» είχε αναφέρει πως τον είχε προβληματίσει ιδιαίτερα η εικόνα του μετά και το λάθος που είχε κάνει στο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Τουλούζ, είχε επηρεαστεί ψυχολογικά, αλλά κατάφερε να το ξεπεράσει, να δουλέψει ακόμα πιο σκληρά και να... μη «μασήσει» απέναντι στην αρμάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα. 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης