Πέντε λόγοι που η νίκη της Μπράιτον στο «Σίτι Γκράουντ» είναι η πιο… ηρωϊκή της φετινής Premier League!

Όλοι θα πουν για το Νιούκαστλ – Λίβερπουλ. Ίσως να μην έχουν άδικο. Αλλά έχετε αντιληφθεί, υπό ποιες συνθήκες, κατάφερε η Μπράιτον να πάρει το «διπλό» στην έδρα της Νότιγχαμ Φόρεστ; Απίθανο!



Πέντε λόγοι που η νίκη της Μπράιτον στο «Σίτι Γκράουντ» είναι η πιο… ηρωϊκή της φετινής Premier League!

Διαβάζοντας τον τίτλο, πολλοί θα διαφωνήσουν. Είναι δεδομένο και είναι απολύτως λογικό. Ο κάθε ένας θα έχει την άποψή του, γεγονός απόλυτα σεβαστό. Πολλοί θα φέρουν ως παράδειγμα το τεράστιο «διπλό» που έχει πανηγυρίσει η Λίβερπουλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ».

Απολύτως σεβαστό. Παίζει με 10 ποδοσφαιριστές σε μία «καυτή» έδρα, έχει χάσει τον αρχηγό της, τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, βρίσκεται ήδη πίσω στο σκορ και καταφέρνει να φέρει «τούμπα» τα πάντα. Κερδίζει με δύο γκολ του Ντάργουιν Νούνιες και… αναγκάζει τον Γιούργκεν Κλοπ να επισημάνει πως η εν λόγω νίκη, συγκαταλέγεται στις κορυφαίες της καριέρας του.

Από εκεί και πέρα όμως, έχουμε αντιληφθεί τι έχει καταφέρει να κάνει πράξη η Μπράιτον στο «Σίτι Γκράουντ»; Μία τεράστιας σημασίας νίκη με 3-2 επί της Νότιγχαμ Φόρεστ, που την ανεβάζει στην 7η θέση και τη διατηρεί δίχως ήττα σε όλες τις διοργανώσεις, για έκτο διαδοχικό παιχνίδι.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι σκόραρε για 23η φορά εκτός έδρας στα 24 ματς που έχει δώσει εντός του ημερολογιακού έτους και έγινε η πρώτη ομάδα της Premier League στον 21ο αιώνα, που βρίσκει δίχτυα και δέχεται γκολ για 17+ ματς μακριά από το «Άμεξ». Δεν είναι όμως αυτά τα βασικά επιχειρήματά της. Είναι πέντε ακόμη, τα οποία καθιστούν το «διπλό» της Μπράιτον την πιο… ηρωϊκή επικράτηση ομάδας, στη φετινή σεζόν.

Διαβάστε τους:

-Παρατάσσεται στο «Σίτι Γκράουντ» με φοβερές απουσίες. Δεν είναι μόνο ο Μιτόμα, που θα λείψει για μήνες. Είναι ο Νταχούντ, λόγω αποβολής, είναι ο Ενκίζο και ο Εστουπινιάν λόγω τραυματισμών, ο Μαρτς, ο Γκρος,  Μίλνερ και  Γουέμπστερ. Βάλτε στους απόντες και τον Ντάνι Γουέλμπεκ με τον Ίγκορ, και θα διαπιστώσετε πως συνολικά οι «γλάροι» παρατάχθηκαν με -9 παίκτες.

-Το ματς ξεκινά και βρίσκονται ήδη πίσω στο σκορ. Από το 3ο λεπτό, σε μία έδρα που δεν είχε κερδίσει ποτέ στην Premier League..

-Το ότι ναι μεν έχει γυρίσει το ματς στο ημίχρονο, με τους Φέργκιουσον και Πέδρο, όμως έχει σκοράρει δις και έχει και ισάριθμους τραυματίες. Έχουν αποχωρήσει με αναγκαστική αλλαγή και ο Φάτι και ο Λάμπτεϊ, σε διάστημα 14ων λεπτών. Ακραίο…

-Σκοράρει για τρίτη φορά, θεωρεί πως έχει… κερδίσει και ξαφνικά, βλέπει ένα αμφισβητούμενο πέναλτι να καταλογίζεται σε βάρος της. Στην ίδια φάση, ο Λιούις Ντανκ δέχεται δύο κίτρινες κάρτες για διαμαρτυρία σε 10 δευτερόλεπτα και η Μπράιτον μένει και με παίκτη λιγότερο. Ο Γκιμπς Γουάιτ σκοράρει και το 3-2 είναι γεγονός.

-Το κρατάει. Κερδίζει. Αλλά προσθέστε σε όλα τα προαναφερθέντα, πως οι καθυστερήσεις φτάνουν στο 10άλεπτο. Και αντέχει και υπό αυτή τη συνθήκη.

Πώς λοιπόν να αμφισβητήσει κανείς αυτό που έχει καταφέρει η Μπράιτον επί της Νότιγχαμ Φόρεστ εκτός έδρας; Είναι απίθανο! Και ακόμη πιο απίθανο, το γεγονός πως συζητάμε για την… Μπράιτον. Μόνο συγχαρητήρια, μόνο μπράβο και η απίθανη ιστορία για την ομάδα του Τόνι Μπλουμ συνεχίζεται!

Δημήτρης Μανάκος