Πεπ και Κλοπ, εσείς γίνατε καλύτεροι κι εμείς λατρέψαμε ακόμα περισσότερο την Πρέμιερ (vids)

Όπως ανά εποχές προκύπτουν πρωταγωνιστές που αφήνουν το στίγμα τους, έτσι και τα τελευταία χρόνια οι Κλοπ και Γκουαρδιόλα φρόντισαν γι' αυτό από τη δική τους πλευρά. Και όπως ο ένας έκανε τον άλλον καλύτερο με τις μαγικές «μονομαχίες» τους, έτσι και ο κόσμος βλέποντας τις υπερομάδες με τα κόκκινα και τα γαλάζια, λάτρεψε ακόμα πιο πολύ το κορυφαίο πρωτάθλημα.   



Πεπ και Κλοπ, εσείς γίνατε καλύτεροι κι εμείς λατρέψαμε ακόμα περισσότερο την Πρέμιερ (vids)

Ο σεβασμός ανάμεσά τους, αδιαμφισβήτητος. Οι προπονητικές τους ικανότητες, αποδεδειγμένες με τα πεπραγμένα των Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι στο χορτάρι. 

Οι μεταξύ τους κόντρες, πάντοτε εντυπωσιακές και γεμάτες από ενδιαφέρον για την τακτική με την οποία ο ένας προσπαθεί να βγάλει νοκ-άουτ τον άλλον. 

Συχνά - πυκνά ανταλλάζουν φιλοφρονήσεις, πετούν το μπαλάκι του κορυφαίου από τη μια πλευρά στην άλλη, αλλά αυτό που δεν κρύβεται και προφανώς ισχύει για αμφότερους, είναι πως η συνύπαρξή τους στην Πρέμιερ Λιγκ, τους έκανε καλύτερους. 

 

 

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν φοβάται να το αναφέρει κάθε φορά πριν από το μεγάλο ντέρμπι της Σίτι με τη Λίβερπουλ, όπως το έκανε και το απόγευμα της Παρασκευής: «Με έχει κάνει καλύτερο προπονητή. Με έχει κάνει ν' αναζητήσω νέο νόημα, ν' αναθεωρήσω για πράγματα.

Και δεν είναι μόνο με την κόντρα μας στην Πρέμιερ, αλλά και με όσα έκανε στην Ντόρτμουντ. Πάντοτε οι μεταξύ μας αναμετρήσεις ήταν τρομερά ελκυστικές για τον κόσμο. Ο Κλοπ με έκανε καλύτερο προπονητή, για να καταφέρω τι μελετώ τι κάνει με τις ομάδες του και πως να τον αντιμετωπίσω...» ήταν τα λόγια του. 

 

 

Αντίστοιχα είχε πει για τον Καταλανό ο Γερμανός συνάδελφός του, πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, τον Απρίλη του 2022, πως: «Ο Πεπ είναι ο κορυφαίος αυτή τη στιγμή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο κι αν κάποιος έχει διαφορετική άποψη, τότε πραγματικά δεν ξέρ τι συμβαίνει...»

Ο Γιούργκεν Κλοπ, φέτος, σχολίασε πως πλέον τα παιχνίδια των «κόκκινων» με τους «πολίτες» είναι τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά για την Πρέμιερ Λιγκ, βάσει και των δεδομένων που έχουν δημιουργήσει οι δύο ομάδες στο κορυφαίο πρωτάθλημα έπειτα από τον τρόπο με τον οποίο έχουν κοντραριστεί για τον τίτλο τα τελευταία χρόνια.

Ο τρόπος με τον οποίο μετά από κάθε μεταξύ τους ντέρμπι αυτοί οι δύο άνθρωποι αγκαλιάζονται, οι εκφράσεις των προσώπων τους, η δύναμη στη χειραψία τους και το γεγονός πως αναγνωρίζουν ο ένας στον άλλον ότι αυτό που παρουσίασαν στο γήπεδο ήταν απόλυτα ανταγωνιστικό και τοπ επιπέδου, περιγράφεται μονάχα από τις εικόνες και όχι απαραίτητα από τις λέξεις. 

Και με τις εικόνες να είναι πιο δυνατές και τον χρόνο να κυλάει αντίστροφα για ακόμα ένα ποδοσφαιρικό masterclass από αυτούς τους δύο προπονητές που «υπέγραψαν» την σύγχρονη εποχή της Πρέμιερ Λιγκ και έκαναν τον κόσμο να περιμένει πως και πως τις «μάχες» τους, τα παρακάτω βίντεο θα σας προετοιμάσουν κατάλληλα για το ντέρμπι του Etihad...

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης