Ο Σόμποσλαϊ μπορεί να γίνει ο επόμενος ηγέτης της Λίβερπουλ (vids)

Στην εθνική ομάδα της Ουγγαρίας είναι ο απόλυτος ηγέτης. Και αυτό δεν αφορά μονάχα την προσωπικότητά του, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο παρασύρει τους υπόλοιπους γύρω του, ώστε ν' ανεβάσουν την απόδοσή τους. Κάτι αντίστοιχο θα μπορεί να κάνει σε βάθος χρόνου και στη Λίβερπουλ, αφού ήδη αναδεικνύεται σε παίκτη – κλειδί για τον Κλοπ.  



Ο Σόμποσλαϊ μπορεί να γίνει ο επόμενος ηγέτης της Λίβερπουλ (vids)

Ο «Σόμπο» κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να δείξει πόσο απαραίτητος μπορεί να γίνει για τους «κόκκινους» και γιατί η επιλογή που έκανε ο Γερμανός κόουτς της ομάδας κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη από τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Πρέμιερ Λιγκ .

Ο... pressing-freak, όπως τον αποκάλεσε εξ αρχής ο αγγλικός Τύπος, λόγω των κινήσεών του και των ατελείωτων χιλιομέτρων που διένυε στο γήπεδο, έχει κάνει τον Κλοπ να τραβάει τα μαλλιά του. Με την καλή και την κακή έννοια.

Την κακή, διότι στα πρώτα παιχνίδια ο Σόμποσλαϊ έτρεχε συνεχώς και παντού, με αποτέλεσμα να χάνει τη θέση του στο γήπεδο και ν' αφήνει κάποια κενά. Το διόρθωσε. Η καλή έννοια, είναι πως ο Kloppo και οι συνεργάτες του, πλέον, αντιλαμβάνονται πως «δεν υπάρχει κάποιος που να μην του αρέσει ο Ντόμινικ και όσα είναι ικανός να κάνει».

Ο ηγέτης της Ουγγαρίας οδήγησε την ομάδα του στην πρόκριση στα τελικά του Euro 2024, δάκρυσε, ήπιε σφηνάκι με τους οπαδούς, λατρεύεται και απολαμβάνει την επιτυχία του.

Στα τρία πιο πρόσφατα παιχνίδια του με τη φανέλα με το εθνόσημο, ο «Σόμπο» είχε γκολ και ασίστ απέναντι στην Λιθουανία, δυο ασίστ κόντρα στην Βουλγαρία και σκόραρε δις σε δυο λεπτά απέναντι στο Μαυροβούνιο, βάζοντας και υποψηφιότητα για το καλύτερο γκολ της τελευταίας αγωνιστικής των προκριματικών.

Στους ανθρώπους της Λίβερπουλ και τον κόουτς της ομάδας δεν θα αρέσει και πολύ που ο ποδοσφαιριστής συνέχισε δίχως ανάσες σε αυτό το διάστημα και έπρεπε να διατηρήσει φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς, ωστόσο, πλέον ο Κλοπ τον περιμένει πίσω στο Kirkby για την προετοιμασία ενόψει του ντέρμπι με την Σίτι. Και στηρίζει πολλά πάνω του. Και καλά κάνει!

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης