Ζορζίνιο, μην «παραπονιέσαι» για τα πέναλτι στην Άρσεναλ: ΔΕΝ εκτελούν οι… δεξιοπόδαροι!

Έξι πέναλτι. Τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα στην Premier League. Τέσσερις διαφορετικοί εκτελεστές. Όλοι αρέσκονται να εκτελούν με το αριστερό πόδι. Μήπως για αυτό το 41/49 πέναλτι καριέρας του Ζορζίνιο, δεν είναι ικανό για να τον συμπεριλάβει στους παίκτες που παίρνουν την ευθύνη από τα «11» βήματα για την Άρσεναλ;



 Ζορζίνιο, μην «παραπονιέσαι» για τα πέναλτι στην Άρσεναλ: ΔΕΝ εκτελούν οι… δεξιοπόδαροι!

Είναι δεδομένο πως πολλοί θα έχουν αναρωτηθεί… Για ποιον λόγο άραγε η Άρσεναλ να αλλάζει διαρκώς εκτελεστές στα πέναλτι; Έχει κερδίσει άλλωστε έξι πέναλτι φέτος, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα της Premier League, και όλα έχουν μετουσιωθεί σε γκολ.

Μόλις σε δύο περιπτώσεις όμως, οι εκτελεστές είναι οι ίδιοι. Δύο φορές έχει αναλάβει την ευθύνη ο Μπουκάγιο Σάκα, δύο ο αρχηγός της ομάδας, ο Μαρτίν Έντεγκααρντ, μία ο Κάι Χάβερτς κόντρα στην Μπόρνμουθ, προκειμένου να ανακτήσει τη χαμένη του ψυχολογία και μία ο Φάμπιο Βιέιρα, με αφορμή την εγκυμοσύνη της γυναίκας του, ώστε να της το αφιερώσει.

Ωστόσο, ο Πορτογάλος σκόραρε ακόμη μία φορά φέτος από τα «11» βήματα, κόντρα στη Ρέντινγκ, με την ακαδημία της Άρσεναλ, στο EFL Τρόφι, ενώ ανέλαβε και την δεύτερη εκτέλεση που καταλογίστηκε υπέρ των «κανονιέρηδων», αστοχώντας αυτή τη φορά.

Ο Μικέλ Αρτέτα έχει λοιπόν δύο σταθερές, τον Μπουκάγιο Σάκα και τον Μαρτίν Έντεγκααρντ. Και προκαλεί αίσθηση το γεγονός πως ο Ζορζίνιο, δεν συμπεριλαμβάνεται μέσα σε αυτούς. Συζητάμε άλλωστε για έναν ιδιαίτερα ικανό εκτελεστή, εξαιρώντας τις άτυχες στιγμές που άπαντες έχουν, όπως στο τελευταίο ματς της Ιταλίας απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία.

Γενικώς, το ποσοστό εύστοχων εκτελέσεων του Ζορζίνιο, είναι μεγάλο. Έχει σουτάρει 49 φορές στην καριέρα του από τη «λευκή» βούλα και έχει σκοράρει στις 41. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως αστοχεί στο 16% των περιπτώσεων.

Ίσως για αυτό η Άρσεναλ αποφασίζει διαρκώς να αλλάζει εκτελεστές. Διότι Σάκα και Έντεγκααρντ φαντάζουν πιο αξιόπιστοι και διότι ο Ζορζίνιο, είναι πολλές φορές ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο! Μοιάζει με mind game του Μικέλ Αρτέτα. Διαθέτει δύο «άχαστους» αριστεροπόδαρους και έναν δεξιοπόδαρο. Δεν ξέρεις ποτέ ποιος θα εκτελέσει! Και δεν είναι δεξιοπόδαρος. Κανένας από όσους αναφέραμε νωρίτερα, σουτάρει απέναντι από τον γκολκίπερ με το… δεξί! Ακραίο…

Δημήτρης Μανάκος