Ο Κρις Γουντ της Φόρεστ στο England365: «Με Μαρινάκη και Κούπερ όλο και πιο ψηλά»!

Ο άνεμος που πνέει στη Νότιγχαμ Φόρεστ είναι τέτοιος που γεμίζει τα μέλη του κλαμπ με ελπίδες και όνειρα για το μέλλον. Ο Κρις Γουντ μίλησε γι' αυτά στο England365.gr και ξεκαθάρισε τους στόχους της ομάδας, ξεκινώντας από τις βλέψεις του ιδιοκτήτη, Βαγγέλη Μαρινάκη, για το στάτους του συλλόγου στην Πρέμιερ Λιγκ. Τι σχολίασε για την τιμωρία της Έβερτον!  



Ο Κρις Γουντ της Φόρεστ στο England365: «Με Μαρινάκη και Κούπερ όλο και πιο ψηλά»!

Ο Κρις Γουντ έδωσε το «παρών» στη χώρα μας για την φιλική αναμέτρηση της εθνικής ομάδας της πατρίδας του, Νέας Ζηλανδίας, απέναντι στην Εθνική Ελλάδας στο γήπεδο «Γεώργιος Καμάρας» της Ριζούπολης.

Η «γαλανόλευκη» επιβλήθηκε 2-0 με τα τέρματα των Κωνσταντέλια και Γιακουμάκη, οι Νεοζηλανδοί προσπάθησαν μέχρι το τέλος να διατηρήσουν την ένταση στο παιχνίδι τους σε ένα πολύ δυνατό τεστ για εκείνους και ο Κρις Γουντ αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο.

Με τη λήξη της αναμέτρησης, τον εντοπίσαμε και τον πλησιάσαμε, ενώ μιλούσε με μέλη της οικογένειάς του. Η μητέρα του, μόλις άκουσε ότι θέλαμε να τον απασχολήσουμε για μερικά λεπτά, μας το επέτρεψε με πολύ χαρά, παρά το γεγονός πως τους διακόψαμε.

Ο σκόρερ τριών τερμάτων στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ με την Νότιγχαμ Φόρεστ δέχθηκε αμέσως να κάνουμε μια μικρή κουβέντα για την ομάδα του και για όσα συμβαίνουν στην Αγγλία, με την ημέρα να έχει στιγματιστεί από την τιμωρία αφαίρεσης 10 βαθμών στην Έβερτον, η οποία έπεσε πλέον στην επικίνδυνη ζώνη.

 

 

Αναφορικά με το ζόρικο ξεκίνημα της Φόρεστ στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και την ανάγκη να καταφέρει να βρει αποτελέσματα και εκτός έδρας πέρα από το «City Ground», το οποίο οι παίκτες του Στιβ Κούπερ εκμεταλλεύονται στο 100%, ο διεθνής επιθετικός σχολίασε:

«Πράγματι το ξεκίνημά μας στη φετινή σεζόν ήταν αρκετά δύσκολο, αλλά αυτή είναι η Πρέμιερ Λιγκ. Έχουμε παίξει αρκετά εκτός έδρας παιχνίδια, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχουμε καταφέρει να συγκεντρώσουμε βαθμούς που μας ικανοποιούν μέχρι στιγμής. Θέλουμε να συνεχίσουμε με αυτό τον τρόπο, προφανώς μας χαροποιεί το γεγονός πως έχουμε καταφέρει να πάρουμε αποτελέσματα και κόντρα σε ορισμένες πολύ δυνατές ομάδες, αλλά κοιτάζουμε να επενδύσουμε όσα έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής και να συνεχίσουμε καλύτερα».

Η συζήτηση δεν άργησε να πάει και στο κομμάτι της Έβερτον, με τον υψηλόσωμο επιθετικό ασφαλώς να έχει ενημερωθεί από νωρίς για ό,τι είχε διαδραματιστεί στην Πρέμιερ Λιγκ, τις αντιδράσεις, τις υποθέσεις που γίνονται πια για τις Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι, αλλά και την δύσκολη κατάσταση στα «ζαχαρωτά». Τα λόγια του ήταν αρκετά μετρημένα, αφού δεν μπορούσε να πει και πολλά, αλλά έδειξε ν' αποδέχεται πως ο έλεγχος που πραγματοποιεί η Πρέμιερ Λιγκ σε όλους τους συλλόγους, είναι ακριβοδίκαιος.

 

 

«Η αλήθεια είναι ότι όντως συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Προφανώς υπάρχουν αρμόδιοι άνθρωποι που μπορούν να εξηγήσουν τι συμβαίνει, εμείς οι ποδοσφαιριστές απλά κοιτάζουμε τις εξελίξεις. Στην Πρέμιερ Λιγκ ελέγχουν διεξοδικά όλες τις ομάδες για τέτοιες καταστάσεις. Τώρα συνέβη με την Έβερτον αυτό το πράγμα, αλλά πρόκειται για κάτι που είναι μέσα στο ποδόσφαιρο...» απάντησε ο Γουντ.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ μετά την επιτυχία της παραμονής στην μεγάλη και λαμπερή κατηγορία την περασμένη σεζόν, πλέον θέλει να ψάξει τα επόμενα μεγάλα βήματα. Και αυτή είναι μια διαδικασία που χρειάζεται υπομονή, επιμονή και συνέπεια, όπως μάς ξεκαθάρισε ο Κρις Γουντ, σε ερώτηση για τη συνέχεια του πρότζεκτ που «τρέχει» στην ομάδα. Ο Νεοζηλανδός έδειξε να έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο δίδυμο ιδιοκτήτη – προπονητή, βλέπει πως υπάρχει όραμα και μίλησε με μεγάλη αισιοδοξία, κάνοντας λόγο για επιθυμία να γίνει η Φόρεστ ομάδα 10άδας και... ακόμα ψηλότερα στην Πρέμιερ Λιγκ.

«Έχουμε έναν τρομερά ιδιοκτήτη, τον κ.Μαρινάκη, είναι εκπληκτικό αυτό και για εμάς τους ποδοσφαιριστές. Θέλουμε να είμαστε ομάδα 10άδας στην Πρέμιερ Λιγκ. Προφανώς θέλουμε να συνεχίσουμε από τις βάσεις που βάλαμε την περασμένη σεζόν, μόνο που προσπαθούμε να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα και πιο μεγάλα από πλευράς σημασίας. Στόχος πάντοτε θα είναι να συνεχισουμε ν' ανεβαίνουμε στην βαθμολογία, αλλά θα πρέπει να κάνουμε σωστά το κάθε βήμα. Δεν είναι κάτι που μπορείς να το πετύχεις μέσα σε μια νύχτα.

Χρειάζεται σταθερότητα και συνέπεια. Ο ιδιοκτήτης θέλει να σπρώξει το κλαμπ σε πολύ μεγαλύτερα πράγματα, έχει ωραίες ιδέες, έχουμε εξαιρετικό προπονητή, τον κ.Κούπερ και περιβάλλονται από ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά σε αυτά που θέλουμε να πετύχουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και να γινόμαστε πιο δυνατοί όσο περνούν τα χρόνια για να καταφέρουμε τον απώτερο σκοπό μας, στην εδραίωσή μας στην Πρέμιερ Λιγκ» ήταν τα λόγια του συμπαθέστατου, Κρις Γουντ στο England365.gr.

Κώστας Ζάλιαρης