Τον κοιτούσαν και... μαρμάρωναν: Το γκολ του Ανρί με... βόλτα στην άμυνα της Τότεναμ! (vid)

Ακριβώς πριν από 21 χρόνια, την 16η Νοεμβρίου του 2002, ο Τιερί Ανρί έκανε αυτό στο οποίο ήταν... εξπέρ. Σμπαράλιαζε μια αντίπαλη άμυνα. Κι όχι... όποια κι όποια! Αυτή της Τότεναμ σε μεγάλο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου. Και με τις κινήσεις του, δίχως να μπορεί κανείς να προβλέψει τι έχει στο μυαλό του, όλοι απλά... μαρμάρωναν.  



Τον κοιτούσαν και... μαρμάρωναν: Το γκολ του Ανρί με... βόλτα στην άμυνα της Τότεναμ! (vid)

Πρόσφατα, σε Podcast, ο Τιερί Ανρί άκουσε από πρώην συμπαίκτη του ν' αποκαλύπτει μια ανέκδοτη ιστορία από προπόνηση της Άρσεναλ. «Παίζαμε διπλό και μου φαινόταν πολύ δύσκολο να πετύχουμε γκολ. Τότε ο Τιερί παίρνει την μπάλα από τον τερματοφύλακα, τους περνάει όλους, μου πασάρει να σκοράρω και γυρίζει να μου φωνάξει “τελικά είναι δύσκολο;”»!

Από αυτή την ιστορία αντιλαμβάνεται κανείς τις ικανότητες που είχε ο Γάλλος νυν προπονητής της εθνικής ομάδας κ-21 της Γαλλίας, θρύλος της Άρσεναλ και πρώτος σκόρερ στα χρονικά των «κανονιέρηδων».

Μια τέτοια μέρα, την 16η του Νοέμβρη του 2002, απέναντί του είχε την Τότεναμ. Στο «Χάιμπουρι». Δηλαδή είχε τον μεγαλύτερο αντίπαλο της αγαπημένης του ομάδας στην πρωτεύουσα, παίζοντας στον «ναό» του. Δεν γινόταν να μην κάνει κάτι σπουδαίο. Και το έκανε με το σόλο – γκολ που δεν ξεχνά κανείς.

Σ' εκείνο το ματς είχαν σκοράρει επίσης οι Φρέντρικ Λιούνγκμπεργκ και Σιλβέν Βιλτόρ. Αλλά... ποιος ασχολείται μ' εκείνους, όταν έχει κάνει το τρομερό ο μεγάλος «Τιτί»;

 

 

Κώστας Ζάλιαρης