ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ: Οι οπαδοί της Στόκπορτ έσωσαν μη επαγγελματική ομάδα από τον «αφανισμό»!

Έδινε το τελευταίο της παιχνίδι. Η Nuneaton Borough δεν θα ακουγόταν ποτέ ξανά. «Αφανιζόταν» λόγω οικονομικών προβλημάτων. Και η Στόκπορτ το έμαθε. Και ο κόσμος της την έσωσε, για τουλάχιστον δύο ματς ακόμη. Απίθανο…



 ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ: Οι οπαδοί της Στόκπορτ έσωσαν μη επαγγελματική ομάδα από τον «αφανισμό»!

Απίθανη κίνηση της Στόκπορτ Σίτι, η οποία πληροφορήθηκε για τη δεινή θέση στην οποία βρισκόταν σύλλογος από την 7η κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και αποφάσισε να τη σώσει. Τι έκανε λοιπόν;

Η Nuneaton Borough είχε κηρύξει πτώχευση και είχε ξεκαθαρίσει μέσω επίσημη ανακοίνωσής της πως δεν μπορεί πλέον να ανταπεξέλθει στα οικονομικά της δεδομένα. Την… διώχνουν και από το γήπεδό της, ενώ το ματς με την Alvechurch, θα ήταν το τελευταίο που θα έδινε μετά από 134 χρόνια ιστορίας.

Κάπου εκεί, μπαίνει στη συζήτηση η Στόκπορτ, με οπαδούς της να αποφασίζουν να αγοράσουν εισιτήρια για το τελευταίο ματς της Nuneaton και να προβούν σε sold out, ακόμη και αν δεν μπορούσαν να παρευρεθούν στις εξέδρες.

Η Nuneaton έπαιξε σε γεμάτο στάδιο και αισίως, ανακοίνωσε πως με τις 2000 λίρες που συγκέντρωσε, θα συνεχίσει να υπάρχει για δύο ματς ακόμη. Μάλιστα, το ένα εκ των δύο είναι ματς Κυπέλλου, μέσω του οποίου ελπίζει να συγκεντρώσει αντίστοιχα χρήματα, ώστε το ποδόσφαιρο να την… βρει και το 2024.

Τι ιστορία, τι κίνηση, πόσο αγνό και ρομαντικό είναι ολόκληρο το «πράγμα» στο «Νησί»!

Δημήτρης Μανάκος