«Ο Τέιλορ είδε παράβαση, ο VAR πού ήταν;» - Οι δύο εκδοχές των Άγγλων για το πέναλτι της Μάντσεστερ Σίτι!

Είναι γνωστό πως οι Άγγλοι διαιτητές δεν φημίζονται για τις ικανότητές τους, αλλά για τα πολύ συχνά λάθη τους, παρά την βοήθεια του VAR. Στην περίπτωση του Άντονι Τέιλορ όμως, στο ματς της Τσέλσι με τη Μάντσεστερ Σίτι… Φταίει αυτός ή ο VAR που σε κάτι προφανές, δεν παρενέβη ποτέ; Και κάπως έτσι, ξεκίνησε η συζήτηση!



«Ο Τέιλορ είδε παράβαση, ο VAR πού ήταν;» - Οι δύο εκδοχές των Άγγλων για το πέναλτι της Μάντσεστερ Σίτι!

Συζητάμε διαρκώς για τον Άντονι Τέιλορ και την απόφασή του να καταλογίσει πέναλτι στον Μαρκ Κουκουρέγια, στη φάση με την οποία η Μάντσεστερ Σίτι έκανε το 1-0 απέναντι στην Τσέλσι.

Είναι δεκτό. Είναι ο διαιτητής της συνάντησης, βλέπει κάτι, υποδεικνύει το μαρκάρισμα και δείχνει την εσχάτη των ποινών. Προφανώς και αντιλήφθηκε πως υπήρξε κράτημα στον Νορβηγό και από την πλευρά που ήταν, δεν θα μπορούσε να έχει δει το ξεκίνημα της φάσης και το γεγονός πως ο Χάαλαντ τραβά παρατεταμένα πρώτος, προκειμένου να πάρει καλύτερη θέση.

Ωστόσο, το βασικότερο ερώτημα στην εν λόγω απόφαση, είναι για ποιον λόγο δεν παρενέβη ο VAR. Ο Άντονι Τέιλορ δεν θα μπορούσε να έχει δει το ξεκίνημα της φάσης. Ο VAR όμως το είδε, με δημοσιογράφους της Telegraph να υποστηρίζουν πως δεν φαντάζει λογικό να μην κληθεί να εξετάσει τη φάση.

Λένε μάλιστα πως αν έβλεπε την στιγμή σε ριπλέι, πιθανώς η απόφασή του θα ήταν διαφορετική, κάνοντας λόγο είτε για ανικανότητα των ανθρώπων μπροστά από την τεχνολογία, να κρίνουν μία φάση, είτε για εθελοτυφλία, προκειμένου ο «χαμηλός βαθμός» και η κριτική να πάνε στον ίδιο τον διαιτητή.

Από εκεί και πέρα, και ο Τζέιμι Κάραγκερ συμφώνησε με την πλειοψηφία του ποδοσφαιρικού κοινού, λέγοντας πως η απόφαση είναι αυστηρή για την Τσέλσι, παρά το γεγονός πως εν τέλει, δεν επηρέασε όσο άπαντες θα περίμεναν το σύνολο του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο.

Δημήτρης Μανάκος