Το 20/20 στην Premier League… ίσως να μη γίνει ποτέ: Ο Σαλάχ μπορεί να κάνει τα πάντα, αλλά όχι αυτό!

Είναι εντυπωσιακός. Βρίσκεται σε εκπληκτική αγωνιστική κατάσταση. Δεν μπορεί να μπει σε σύγκριση με κανέναν τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ καταρρίπτει κάθε ρεκόρ στο αγγλικό ποδόσφαιρο και φτάνει τα 200 γκολ με Λίβερπουλ και Τσέλσι. Πόσα από αυτά όμως είναι απέναντι σε ομάδες της Premier League.  



Το 20/20 στην Premier League… ίσως να μη γίνει ποτέ: Ο Σαλάχ μπορεί να κάνει τα πάντα, αλλά όχι αυτό!

Βλέπεις τον Μοχάμεντ Σαλάχ στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης με την Μπρέντφορντ και θεωρείς πως δεν βρίσκεται στην καλύτερή του αγωνιστική κατάσταση.

Χάνει μονομαχίες, είναι κινητικός αλλά δεν παίρνει πολλές μπάλες, ο Τόμας Φρανκ τον έχει περιορίσει και η Λίβερπουλ έχει χάσει ένα σημαντικό, επιθετικό της «όπλο», με το 0-0 να παραμένει.

Μία στιγμή όμως, πολλές φορές είναι αρκετή. Και αυτή έμελλε να λάβει χώρα 10 λεπτά πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους, με το δίδυμο Νούνιες – Σαλάχ (με αυτή τη σειρά, καθώς ο Ουρουγουανός έχει την ασίστ), να «χτυπά» για 9η φορά συνολικά και για 7η σε επίπεδο Premier League.

Ο Αιγύπτιος τελείωσε ιδανικά τη φάση και πλέον, ήθελε μόλις ένα γκολ ακόμη, προκειμένου να φτάσει τα 200 στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Εν τέλει, αυτό έλαβε χώρα στο δεύτερο μέρος, μετά την πρώτη ασίστ του Κώστα Τσιμίκα με τη Λίβερπουλ, τον Νοέμβριο.

Γκολ με κεφαλιά αυτή τη φορά από τον Αιγύπτιο και το «ορόσημο» των 200 γκολ στο αγγλικό ποδόσφαιρο, σε όλες τις διοργανώσεις, έχει πλέον καταρριφθεί. Ο Σαλάχ τα κατάφερε, μετρώντας 198 γκολ με τη Λίβερπουλ και δύο με την Τσέλσι, στο πέρασμά του από το «Στάμφορντ Μπριτζ», πριν μετακινηθεί στην Ιταλία και τη Ρόμα.

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό της υπόθεσης όμως, είναι πως από αυτά τα 200 γκολ, ο Σαλάχ έχει σκοράρει τα 121 απέναντι σε ομάδες που αυτή τη στιγμή αγωνίζονται στην Premier League, δείγμα του ότι είναι πάντα συνεπής στο υψηλότερο επίπεδο. Πρακτικά, το 60% των γκολ του έχει επιτευχθεί απέναντι σε ομάδες που μονοπωλούν το ενδιαφέρον μας τη σεζόν 2023-24, με την Μπρέντφορντ «πληγώνεται» από τον Αιγύπτιο για τέταρτη φορά την τελευταία τριετία.

Μόνο δύο ομάδες από τις 20 της Premier League, δεν έχουν δει την εστία τους να παραβιάζεται από τον Αιγύπτιο. Η πρώτη είναι η Λούτον, που κατάφερε να τον σταματήσει στο ματς της προηγούμενης εβδομάδας και στο 1-1 με τη Λίβερπουλ στο «σπίτι» της.

Η δεύτερη είναι η… ίδια η Λίβερπουλ, με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να την έχει αντιμετωπίσει, τη σεζόν 2013-14, στο αλησμόνητο ματς που γλίστρησε ο Στίβεν Τζέραρντ και η Τσέλσι επικράτησε με 2-0 στο «Άνφιλντ», εβδομάδες προτού οι «κόκκινοι» χάσουν το πρωτάθλημα οριστικά.

Συνεπώς, ο Αιγύπτιος είχε τότε την ευκαιρία του. Δεν το έκανε στη μία ώρα που αγωνίστηκε και πιθανώς, αυτό είναι το μοναδικό πράγμα, που δεν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει ποτέ στην καριέρα του στο «Νησί». Εκτός αν φύγει από την Αγγλία, και βρει ξανά στον δρόμο του τη Λίβερπουλ, με τα χρώματα άλλου club, στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Δύσκολο ακούγεται και δύσκολο πράγματι είναι…

Αναλυτικά, ο αριθμός των γκολ του Μοχάμεντ Σαλάχ κόντρα στις ομάδες της φετινής Premier League:

Μάντσεστερ Σίτι: 11 γκολ

Τότεναμ: 11 γκολ

Άρσεναλ: 11 γκολ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: 10 γκολ

Γουέστ Χαμ: 10 γκολ

Μπόρνμουθ: 9 γκολ

Μπράιτον: 8 γκολ

Τσέλσι: 7 γκολ

Κρίσταλ Πάλας: 7 γκολ

Έβερτον: 7 γκολ

Άστον Βίλα: 7 γκολ

Νιούκαστλ: 6 γκολ

Γουλβς: 5 γκολ

Φούλαμ: 4 γκολ

Μπρέντφορντ: 4 γκολ

Νότιγχαμ Φόρεστ: 2 γκολ

Μπέρνλι: 1 γκολ

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ: 1 γκολ

Λούτον: 0 γκολ

Λίβερπουλ: 0 γκολ

 

Δημήτρης Μανάκος