ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ: Η Τσέλσι δεν θα έχανε ό,τι και αν γινόταν και ο Πάλμερ «πλήγωσε» τον Πεπ! (vids)

Θα ήταν άδικο για την Τσέλσι να μην επικρατήσει. Θα ήταν άδικο για τη Μάντσεστερ Σίτι να κάνει το 7χ7 απέναντι στους «πολίτες». Και οι δύο το άξιζαν. Ίσως να ήταν… άδικο, ακόμη και αν δεν είχαμε νικητή στο κορυφαίο ματς της φετινής Premier League. Και τελικά δεν είχαμε. Ο Ρόδρι πήγε να το πάρει ολόκληρο, αλλά ο Ντίας έκανε πέναλτι στον Μπρόγια και το τελικό 4-4 διαμορφώθηκε από τον Πάλμερ, που «πλήγωσε» τον Πεπ Γκουαρδιόλα!



ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ: Η Τσέλσι δεν θα έχανε ό,τι και αν γινόταν και ο Πάλμερ «πλήγωσε» τον Πεπ! (vids)

Τι ματς παρακολουθήσαμε. Τι επικό παιχνίδι είδαμε στο φινάλε της 12ης αγωνιστικής στο «Στάμφορντ Μπριτζ», με την Τσέλσι να υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι και να είναι αποφασισμένη πως δεν θα ηττηθεί, οτιδήποτε και αν συμβεί στο παιχνίδι. Και έτσι έκανε, με τον Κόουλ Πάλμερ να διαμορφώνει το τελικό 4-4!

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Όλα ξεκίνησαν όταν στο 21ο λεπτό, ο Άντονι Τέιλορ σφύριξε πέναλτι σε τράβηγμα του Μαρκ Κουκουρέγια στον Έρλινγκ Χάαλαντ. Αμφότεροι τραβούσαν ο ένας τον άλλον, ο Άγγλος διαιτητής θεώρησε πως ο Ισπανός το κάνει εντονότερα, ο VAR συμφώνησε μαζί του και ο Νορβηγός μετουσίωσε την ευκαιρία σε γκολ, σκοράροντας για πρώτη φορά στην καριέρα του απέναντι στους Λονδρέζους.

Η Τσέλσι δεν θα παραδινόταν εύκολα και μέσα σε ένα τέταρτο, κατάφερε να πανηγυρίσει ολική ανατροπή. Αρχικά, προειδοποίησε με εκτέλεση φάουλ του Ρις Τζέιμς στο 28ο λεπτό, για να ισοφαρίσει από το κόρνερ που παραχώρησε ο Έντερσον με τον Τιάγκο Σίλβα.

Στο 34’, λίγο έλειψε ο Φιλ Φόντεν να βάλει ξανά σε θέση οδηγού τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και κατέληξε ελάχιστα εκτός εστίας. Αφού λοιπόν το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν εκμεταλλεύτηκε τη στιγμή του, έμελλε να τιμωρηθεί.

Μία επέλαση του Ρις Τζέιμς από τα δεξιά, που συνοδεύτηκε και με δόση τύχης, έφερε το 2-1 για την Τσέλσι, με τον Ραχίμ Στέρλινγκ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, δίχως να πανηγυρίζει ιδιαίτερα το γκολ απέναντι στην πρώην ομάδα του.

Ούτε αυτό αρκούσε όμως για να οδηγηθούν οι γηπεδούχοι στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ τους, παρά το γεγονός πως ο Σάντσεθ σταμάτησε εντυπωσιακά την προσπάθεια του Έρλινγκ Χάαλαντ στο 42ο λεπτό.

Στα επτά λεπτά του έξτρα χρόνου, οι φιλοξενούμενοι είδαν τον Ακάντζι αμαρκάριστο εντός περιοχής και ο Μπερνάντο Σίλβα τις έχει τέτοιου είδους μεταβιβάσεις. Κάπως έτσι, το 2-2 ήταν γεγονός, με το πρώτο μέρος να λήγει και να διαθέτει τέσσερα γκολ, τρομερή ένταση, παράπονα και δύο ομάδες που αισθάνονταν… αδικημένες.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η Μάντσεστερ Σίτι ανέκτησε το προβάδισμα. Χρειάστηκε μόλις 90 δευτερόλεπτα, με τον Χάαλαντ να μπαίνει με την μπάλα στα δίχτυα και αυτή τη φορά, ο VAR να εξετάζει την φάση, αλλά να μην καταλογίζει κάτι.

Η Τσέλσι «σοκαρίστηκε», γλίτωσε στο 61ο λεπτό σε προσπάθεια του Φιλ Φόντεν και τελικώς ισοφάρισε ξανά στο 67’, δευτερόλεπτα μετά τις δύο αλλαγές του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο.

Ο Γκάλαχερ σούταρε, ο Έντερσον δεν έδιωξε καλά και ο Τζάκσον έκανε το 3-3 με την 3η του τελική προσπάθεια στο ντέρμπι, φέρνοντας και πάλι το παιχνίδι στην απόλυτη ισορροπία.

Η βροχή δυνάμωσε, οι δύο ομάδες φάνταζαν ιδιαίτερα προσεκτικές, αλλά οι «μπλε» βρήκαν τη στιγμή τους για να πάρουν και τους τρεις βαθμούς. Την σπατάλησε όμως από πλεονεκτική θέση στο 75’ ο Γκουστό και εν συνεχεία, οι «πολίτες» θεώρησαν πως θα βρουν μία φάση, για να φύγουν ξανά νικητές από το «Στάμφορντ Μπριτζ».

Αυτή ήρθε στο 86’, ο Ρόδρι σκόραρε με την… βοήθεια του Τιάγκο Σίλβα και το 4-3 έδωσε μισό… τρίποντο στη Σίτι.

Τουλάχιστον αν ο Ντίας δεν έκανε πέναλτι, με τον Πάλμερ να ευστοχεί στο 95’ και το τελικό 4-4 να δικαιώνει την Τσέλσι για την τεράστια προσπάθειά της!

Δημήτρης Μανάκος