Οι στατικές φάσεις, ο master και το 1/3 των τερμάτων της Άρσεναλ (vid)

Η Άρσεναλ πέτυχε τα δύο από τα τρία τέρματά της απέναντι στην Μπέρνλι από εκτελέσεις κόρνερ, ο Νικολά Γιοβέρ έγινε ξανά υπερήφανος για το γεγονός πως οι ποδοσφαιριστές του Αρτέτα εκτελούν κατά γράμμα τις οδηγίες του και οι στατικές φάσεις γίνονται μεγάλο «όπλο» για τους «κανονιέρηδες». 



Οι στατικές φάσεις, ο master και το 1/3 των τερμάτων της Άρσεναλ (vid)

Φυσικά αυτό είναι κάτι που διατηρείται από το 2021, όταν ο Γάλλος κόουτς μετακινήθηκε στο «Έμιρεϊτς», έχοντας μελετήσει, κοπιάσει, δουλέψει και παρουσιάσει έργο στην Μάντσεστερ Σίτι από το 2018! 

Αυτό αντίκρισε ο Μικέλ Αρτέτα και τον τράβηξε μαζί του στο Λονδίνο, με τον Γιοβέρ να βελτιώνεται συνεχώς και ν' αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων τεχνικών στο κομμάτι της συμπεριφοράς - επιθετικής και αμυντικής - μιας ομάδας στις στατικές φάσεις. 

Η Άρσεναλ έχει καταφέρει φέτος να σκοράρει τα 8 από τα συνολικά 26 γκολ της από τέτοιες φάσεις, οπότε, περίπου το 1/3 του συνόλου των τερμάτων της ομάδας πιστώνεται στη δουλειά που έχει κάνει ο Γιοβέρ.

Απέναντι στην Μπέρνλι, τόσο ο Σαλιμπά, όσο και ο Ζιντσένκο σκόραραν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, με τον Βινσέν Κομπανί μετά το τέλος του παιχνιδιού να τονίζει πως η Άρσεναλ ήταν κυρίαρχος και στην άμυνα όταν η Μπέρνλι κκατάφερνε να γεμίσει την αντίπαλη περιοχή, αλλά φυσικά και όταν οι περσινοί διεκδικητές του τίτλου έψαχναν γκολ. 

Κώστας Ζάλιαρης