Έρικ, ακούς; Ο παίκτης της Λούτον που έχει… απολύσει στο παρελθόν προπονητή της Γιουνάιτεντ! (vid)

Ναι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι το απόλυτο φαβορί για να κερδίσει τη Λούτον. Φαντάζει προφανές και λογικό. Ας μην ξεχνάμε όμως, πως υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής στο ρόστερ των φιλοξενούμενων, που έχει συμβάλλει στην… απόλυση προπονητή των «κόκκινων διαβόλων»! Μπορεί άραγε να το επαναλάβει ο Ρος Μπάρκλεϊ;



Έρικ, ακούς; Ο παίκτης της Λούτον που έχει… απολύσει στο παρελθόν προπονητή της Γιουνάιτεντ! (vid)

Προφανώς και φαντάζει απλή υπόθεση η νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Λούτον στη 12η αγωνιστική της Premier League. Οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι το απόλυτο φαβορί και αυτό μοιάζει πλήρως δικαιολογημένο, αν αναλογιστεί κανείς τη διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων.

Οι γηπεδούχοι οφείλουν να βγάλουν αντίδραση, μετά από την ήττα από την Κοπεγχάγη στη Δανία, τη στιγμή που οι «νεοφώτιστοι» δυσκολεύονται ιδιαίτερα στην προσαρμογή τους στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, στην πρώτη τους παρουσία στην Premier League ιστορικά.

Το ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όμως πρέπει να κερδίσει την εν λόγω συνάντηση, ενδεχομένως της προσθέτει έξτρα πίεση. Μία πίεση που ούτως ή άλλως υπάρχει και υφίσταται, αλλά σε περίπτωση που το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο και το επιθυμητό, ουδείς μπορεί να προβλέψει τι μέλλει γενέσθαι με τον Έρικ Τεν Χαγκ, που τη δεδομένη χρονική στιγμή, ισορροπεί σε ένα τεντωμένο σχοινί.

Ο Ολλανδός όμως, θα πρέπει να γνωρίζει πως ένας… συνάδελφός του έχει απολυθεί στο παρελθόν από έναν ποδοσφαιριστή, που αυτή τη στιγμή, αποτελεί βασικό μέλος στο ρόστερ της Λούτον. Ο λόγος για τον Ρος Μπάρκλεϊ, ο οποίος πριν από εννέα χρόνια, αντιμετώπισε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την κέρδισε και δύο ημέρες μετά, ελήφθη η απόφαση για την απόλυση!

 

Γυρνάμε τον χρόνο στον Απρίλιο του 2014. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε στην τεχνική της ηγεσία τον Ντέιβιντ Μόγιες και αντιμετώπιζε στο «Γκούντισον Παρκ» την Έβερτον, που δεν την είχε κερδίσει δύο διαδοχικές φορές, από το 1969. Και όμως, το κατάφερε.

Στην επιστροφή του τέως προπονητή της στο «σπίτι» της, η Έβερτον κυριάρχησε και επικράτησε με 2-0, με τον Μπέινς με πέναλτι και τον Κέβιν Μιραλάς, να διαμορφώνουν στο πρώτο μέρος το τελικό αποτέλεσμα.

Σχεδόν 48 ώρες μετά, ο Μόγιες απολύθηκε και εν συνεχεία η ιστορία, με τις διαδοχικές αλλαγές προπονητών στο «Ολντ Τράφορντ» είναι γνωστή. Μπορεί άραγε ο Ρος Μπάρκλεϊ να οδηγήσει στο… ταμείο ανεργίας και τον Έρικ Τεν Χαγκ, εννέα χρόνια μετά την ιστορία με τον Ντέιβιντ Μόγιες; Οψόμεθα…

Δημήτρης Μανάκος