Το πλάνο άλλαξε και η Νότιγχαμ Φόρεστ έμαθε δίχως να… πάθει στην Premier League!

Ίδια ομάδα, ίδια φανέλα, ένας χρόνος εμπειρίας στην Premier League και ένα πλάνο που σωστά άλλαξε, για το καλό του club. Αυτή είναι η Νότιγχαμ Φόρεστ, που έμαθε από τα περσινά της λάθη, τα οποία δεν πλήρωσε, ο Βαγγέλης Μαρινακης στήριξε τον Στιβ Κούπερ και τώρα δικαιώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Το πλάνο άλλαξε και η Νότιγχαμ Φόρεστ έμαθε δίχως να… πάθει  στην Premier League!

Η πλειοψηφία του φίλαθλου ποδοσφαιρικού κοινού ακούγοντας το όνομα της Νότιγχαμ Φόρεστ, πιθανώς σκέφτεται δύο πράγματα, αναφορικά με την άνοδο της ομάδας, τη σωτηρία της στην Premier League και την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Το γεγονός πως έκανε πάρα πολλές μεταγραφικές κινήσεις πέρυσι, πράγμα που αποτελεσε το όπλο για την παραμονή της στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, και πολύ δε περισσότερο, ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης που αποτελεί τον ισχυρό άνδρα της ομάδας δουλεύει και στην Αγγλία με τη ίδια λογική στις η αποφασεις οπως στον Ολυμπιακό! Λάθος μεγάλο και τα δυο! .

Οι «κόκκινοι» επέστρεψαν στην Premier League με έναν Έλληνα να τους διοικεί, ο κόσμος τον εμπιστεύεται και η Νότιγχαμ Φόρεστ βαδίζει σε σωστά μονοπάτια, μαθαίνοντας και η ίδια όλο αυτό το πράγμα, που αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Ποντάρω και φέτος στην παραμονή στην Premier League, και το  δείχνουν άλλωστε νίκες, όπως αυτή επί της Τσέλσι, αλλά κυρίως   επί της Άστον Βίλα! 

Πέρυσι, θεώρησε πως αν αγοράσει ακριβά, αν κάνει πολλές κινήσεις και αν πάρει ποδοσφαιριστές με αρκετές παραστάσεις, θα σωθεί πριν καν… ξεκινήσει η σεζόν. Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι και σύντομα το αντιλήφθηκε. Περισσότερο δυσκόλεψε τελικά τη ζωή του Κούπερ αυτή η τεράστια μεταγραφική ενασχόληση, παρά βοήθησε. Δέχομαι πως εάν δεν είχε κάνει τόσες μεταγραφές πιθανώς αυτοί που τελικά έγιναν οι βασικοί να μην μπορούσε ο προπονητής να τους επιλέξει εάν δεν είχε την αφθονία των επιλογών. Από την άλλη, κάποιες βαρύγδουπες περιπτώσεις όπως εκείνη του Λίνγκαρντ δεν βοήθησαν καθόλου! 

Όταν ήρθε η ώρα να αποφασίσει για τον προπονητή τον Μάρτιο ο Βαγγέλης Μαρινάκης, επέλεξε να τον στηρίξει, σε πλήρη αντίθεση με το τι πιθανώς θα είχε κάνει στην Ελλάδα σε μια περίπτωση ανάλογη, αλλά εκεί ναι μεν είναι ο ιδιοκτήτης, αλλά λειτουργεί βάσει του διοικητικού συμβουλίου, που η εισήγηση ήταν να παραμείνει ο προπονητής. Επίσης και ο ίδιος, ήθελε προσωπικά να στηρίξει τον Κούπερ, ο οποίος ήταν αυτός που ανέβασε την ομάδα και η σχέση μεταξύ τους ήταν εξαιρετική. Αυτή την επιλογή την πιστώθηκε και προς τον κόσμο, ο οποίος αγαπάει τον προπονητή αλλά και τα αποδυτήρια που ήταν μαζί του. Στο τέλος της ημέρας το αποτέλεσμα είναι αυτό που κρίνει τα πάντα και η Νότιγχαμ κέρδισε την παραμονή της απόλυτα δίκαια  στην κατηγορία με βασικό της «όπλο» την έδρα της,  το εξαιρετικό «Σίτι Γκράουντ», για να έρθει φέτος και να αλλάξει το πλάνο της. Ή καλύτερα να το διαφοροποιήσει.

Ξόδεψε λιγότερο, οι κινήσεις της έμοιαζαν πιο στοχευμένες, διατήρησε τον βασικό της κορμό, επενδύοντας και σε δύο πολύ καλούς γκολκίπερ, όπως είναι ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος και ο Ματ Τέρνερ, και ήδη τα αποτελέσματα μοιάζουν ιδιαίτερα ορατά.

Σημαντικό ρόλο φυσικά, έχει διαδραματίσει η παραμονή του Στιβ Κούπερ στην ομάδα. Ένας προπονητής που γνωρίζουν και τους γνωρίζει, που ήθελε να μείνει στη Νότιγχαμ και σηματοδότησε τον άνθρωπο που και την ανέβασε στην Premier League και τη διατήρησε εκεί. 

Κανένας δρόμος φυσικά είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και όπως όλοι, έτσι και ο Στιβ Κούπερ, έφτασε κοντά στην απόλυση. Βίωσε δύσκολες στιγμές και έχει κάθε δικαίωμα στο τέλος να αισθάνεται υπερήφανος! Όταν ο Μαρινακης ,του έλεγε ότι «στο είχα πει ότι θα μείνουμε κατηγορία», η αγκαλιά τους τα έλεγε όλα, με τον έμπειρο προπονητή να συμφωνεί.

Και κάπως έτσι, με ένα πιο ορθολογικό πλάνο, έχοντας μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και με έναν προπονητή που γνωρίζει το περιβάλλον στο οποίο εργάζεται, η Νότιγχαμ Φόρεστ μπορεί να πιστεύει πως και του χρόνου θα βρίσκεται στην Premier League. 

Πίστεψε σε αυτό, πριν το ματς  με την  Αστον Βίλα ξεπέρασε τα πέντε ματς δίχως νίκη και κέρδισε, αφήνοντας πίσω και το 2-2 με τη Λούτον από 2-0 υπέρ της, σε ένα αποτέλεσμα που πρέπει να καταλάβουμε πως και θα υπάρξει ξανά και είναι λογικό να συμβεί. Σε μία «μάχη» της ουράς, σε ένα πρωτάθλημα όπως είναι η Premier League, θα υπάρξουν «αναποδιές» και παιχνίδια που «στραβώνουν». Το θέμα είναι ο τρόπος διαχείρισης και ο Στιβ Κούπερ  έχει  βρει τον τρόπο να δουλεύει  σε ένα υγιές περιβάλλον. Με γνώμονα τη λογική λοιπόν, «ποντάρω» στο ότι η Νότιγχαμ Φόρεστ θα βρίσκεται και τη σεζόν 2024-25 στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη!