Και στα πιο δύσκολά του, ο Λουίς Ντίας παρέμεινε... clutch player!

Προερχόταν από εφιάλτη. Μόνο που τον έζησε κανονικότατα, δεν τον ονειρεύτηκε. Κι όμως, βρήκε τη δύναμη να χαμογελάσει, να βρει όρεξη για ποδόσφαιρο, να μπει στο γήπεδο και να βοηθήσει την Λίβερπουλ. Παρά τις δύσκολες στιγμές που βίωσε, ο Λουίς Ντίας διατήρησε τον... clutch χαρακτήρα του, για ν' αποφευχθεί το μεγαλύτερο κάζο για τους «κόκκινους» από την Λούτον.  



Και στα πιο δύσκολά του, ο Λουίς Ντίας παρέμεινε... clutch player!

Ο Κολομβιανός επιθετικός είχε απουσιάσει από την αναμέτρηση του Λιγκ Καπ απέναντι στην Μπόρνμουθ, όπως επίσης και από το ματς της περασμένης Κυριακής με την Νότιγχαμ Φόρεστ, αφού, οι γονείς του είχαν απαχθεί από το βράδυ του Σαββάτου.

Η μητέρα του διασώθηκε άμεσα, ο πατέρας του βρίσκεται ακόμα στα χέρια της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά φαίνεται ότι σύντομα θ' αφεθεί ελεύθερος, αφού και οι δράστες παραδέχθηκαν ότι δεν ήξεραν ποιους ανθρώπους απήγαγαν.

Ο Ντίας το απόγευμα της Κυριακής βρέθηκε στο γήπεδο, ξεκαθάρισε στον Κλοπ πως αισθάνεται καλά για να βοηθήσει, πως το ήθελε προκειμένου να ξεχαστεί και λίγο. Και όλο αυτό τον οδήγησε να «λοκάρει» τον αποκλειστικό του στόχο, της προσφοράς στη Λίβερπουλ για το καλό της ομάδας. Και η δική του κεφαλιά στο φινάλε διαμόρφωσε το 1-1 με την Λούτον στο Kenilworth Road, σε ακόμα μια ιστορία που μόνο το ποδόσφαιρο μπορεί να γράψει για έναν ποδοσφαιριστή που έχει περάσει από την πιο ζόρικη φάση της ζωής του.

Ο Ντίας έχει σκοράρει 11 φορές στην Πρέμιερ Λιγκ, όμως, τα 4 από αυτά τα γκολ του έχουν ισοφαρίσει το σκορ για τους «κόκκινους» και άλλα 4 έχουν δώσει προβάδισμα. Οπότε, μάλλον ήταν από τις πιο λογικές επιλογές του Κλοπ για να... βγουν τα κάστανα απ' τη φωτιά στο ματς με τους νεοφώτιστους...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης