Θύμισε το Ρέντινγκ - Άρσεναλ: Μη επαγγελματική ομάδα κέρδιζε με 7-0 εκτός έδρας, έφαγε τέσσερα και αγχώθηκε!

Απίστευτο παιχνίδι έλαβε χώρα στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, με την Όλντερσοτ να αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Σουίντον, να επικρατεί αρχικά με 7-0 και στο φινάλε να… αγχώνεται, με τους γηπεδούχους να μειώνουν σε 7-4!



Θύμισε το Ρέντινγκ - Άρσεναλ: Μη επαγγελματική ομάδα κέρδιζε με 7-0 εκτός έδρας, έφαγε τέσσερα και αγχώθηκε!

Γνωρίζουμε ούτως ή άλλως πως το Κύπελλο Αγγλίας αποτελεί έναν από τους πιο όμορφους θεσμούς στο μάτι. Διαθέτει το απρόβλεπτο, ποτέ δεν ξέρεις ποιο φαβορί θα μείνει εκτός και το ίδιο ισχύει από τον πρώτο γύρο του θεσμού, μέχρι και το φινάλε του, στην εκάστοτε αγωνιστική περίοδο.

Αισίως, η πιο παλιά διοργάνωση στην Αγγλία έκανε σέντρα, με τις ομάδες της League One και της League Two να συμμετέχουν, όπως και συλλόγους που είχαν καταφέρει να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους μέσω των προκριματικών.

Τα ματς ήταν εντυπωσιακά, δεν είχαμε μία… απίθανη έκπληξη, αλλά το καλύτερο παιχνίδι της πρώτης ημέρας, ήταν αυτό ανάμεσα στη Σουίντον της League Two, με την Όλντερσοτ της National League.

Η φιλοξενούμενη, που δεν είναι καν επαγγελματική ομάδα, προηγήθηκε με 4-0 στο πρώτο μέρος και με… 7-0 πριν την συμπλήρωση μίας ώρας στο παιχνίδι, με τον Μπάρχαμ να σημειώνει χατ-τρικ.

Η έκπληξη ήταν τεράστια, αλλά δεν σταματάμε εκεί. Και αυτό διότι, οι γηπεδούχοι αποφάσισαν από το 75’ και μετά, να παίξουν ποδόσφαιρο. Μείωσαν σε τρία λεπτά σε 7-2, το έκαναν 7-4 στις καθυστερήσεις και λίγο έλειψε να έχουμε επανάληψη του σκορ της Ρέντινγκ με την Άρσεναλ, επί εποχής… Αρσέν Βενγκέρ. Επικό!

Δημήτρης Μανάκος