Μπρούνο Φερνάντες: Τι άλλο να κάνει αυτός ο αρχηγός; (vid)

Έχει τα ηγετικά χαρακτηριστικά. Έχει την αυτοπεποίθηση για να πάρει το ρίσκο, ακόμα κι αν του βγει λάθος. Στην περίπτωση του ματς με την Φούλαμ, έπραξε πολύ σωστά. Και πρόσφερε στην Γιουνάιτεντ μια νίκη που στο κομμάτι της ψυχολογίας, μπορεί να κριθεί εκ των πιο σημαντικών στη σεζόν. Ο Μπρούνο Φερνάντες, είναι ο πιο κατάλληλος για το περιβραχιόνιο!  



Μπρούνο Φερνάντες: Τι άλλο να κάνει αυτός ο αρχηγός; (vid)

Ο Πορτογάλος αστέρας είναι ο κορυφαίος της εποχής του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τόσο απλά και κατανοητά. Σε ό,τι αφορά το κομμάτι της συμμετοχής σε γκολ για την ομάδα, σε ό,τι του αναλογεί ως μεσοεπιθετικός, ο Μπρούνο δεν... βλέπει κανέναν μπροστά του.

Έχοντας ακούσει τις προηγούμενες μέρες αρκετά για τις ικανότητές του και για το κατά πόσο τελικά κι αυτός είναι ικανός για να θεωρείται αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έδωσε άμεσα ακόμα μια απάντηση με το γκολ στο 90' στο Craven Cottage. Προσποίηση, «τσούγκρισμα» δυο αντιπάλων, δυνατό δεξί σουτ για να μην μπορέσει να το σταματήσει ο Λένο και 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Αυτό ήταν το 4ο γκολ που πετυχαίνει ο Μπρούνο Φερνάντες στο χρονικό σημείο 90'+ ενός αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σε 200 συμμετοχές με τη φανέλα της ομάδας, από την ημέρα που έκανε το ντεμπούτο του και πήρε... προαγωγή ταχύτατα από game changer σε season changer, ο διεθνής σταρ έχει μετρήσει 67 τέρματα και 55 ασίστ. Τί σημαίνει αυτό; Ότι ουδείς άλλος μπορεί να τον πλησιάσει σε ό,τι αφορά την προσφορά του στην επίτευξη των στόχων της ομάδας του.

Στην εποχή του, ο Μπρούνο έχει συμμετοχή τουλάχιστον σε 33 περισσότερα γκολ απ' οποιονδήποτε άλλον ποδοσφαιριστή του συλλόγου, με τον οποίο έχουν συνυπάρξει στο ρόστερ!

Και μπορεί να είναι τέτοιο το ταπεραμέντο του που μπορεί να χάσει το καθαρό του μυαλό ανά περιπτώσεις, μπορεί να υπάρχουν διαστήματα που απογοητεύεται αντί να παρασέρνει θετικά, μπορεί να θέλει ορισμένες φορές να το παίρνει πάνω του και να οδηγείται σε βεβιασμένα λάθη, αλλά ξέρει πολύ καλά τι μπορεί να κάνει. Και φροντίζει ν' απαντά σε όλους...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης