Ο γιος του Σισέ και πρώτος προπονητής ένας Έλληνας: Πώς να ξεχάσει αυτό το βράδυ με τη Νοτς Κάουντι;

Τι σημασία έχει που έχασαν; Πόσο σημαντικό είναι στην πραγματικότητα το 3-0 της Λίνκολν σε βάρος της Νοτς Κάουντι; Καθόλου. Διότι το εν λόγω ματς, ήταν μόνο η αρχή για τον Τιγκράν Ταντεβοσιάν και το πρώτο κομμάτι του παζλ, στη «λαμπρή» καριέρα που ενδεχομένως θα καταγράψει ο Κάσιους Σισέ, γιος του Τζιμπρίλ!



Ο γιος του Σισέ και πρώτος προπονητής ένας Έλληνας: Πώς να ξεχάσει αυτό το βράδυ με τη Νοτς Κάουντι;

Είχαμε αναφέρει και πριν από μερικές ημέρες, πως η Ελλάδα «έγραψε» ιστορία στην Αγγλία, καθώς ο Τιγκράν Ταντεβοσιάν έγινε ο πρώτος προπονητής από τη χώρα μας, που καθοδήγησε ως βασικός προπονητής, αγγλική ομάδα, σε ματς FA Youth Cup, πράγμα που δεν είχε συμβεί ποτέ.

Η Νοτς Κάουντι U-18 αποκλείστηκε από τη Λίνκολν στον θεσμό, χάνοντας με 3-0 και δεχόμενη τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, όμως η παρουσία της στο πρώτο μέρος ήταν εξαιρετική και άπαντες έχουν να πουν έναν καλό λόγο, για το έργο του Τιγκράν και τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε το ντεμπούτο του.

Δεν θα είναι όμως μόνο η Ελλάδα που θα θυμάται την εν λόγω αναμέτρηση, αλλά και ο γιος του Τζιμπρίλ Σισέ. Ο λόγος για τον Κάσιους Σισέ, ο οποίος στην ηλικία των 17, ξεκίνησε βασικός για πρώτη φορά στον θεσμό, με τη φανέλα της Νοτς Κάουντι, αγωνίστηκε 58 λεπτά και ήταν εξαιρετικός.

Καλύπτει τη θέση του δεξιού μπακ, έχει εξαιρετικές προωθήσεις και ήταν θετικότατος, με τον πρώτο προπονητή που τον χρησιμοποίησε στον θεσμό, να είναι ο «δικός» μας, Τιγκράν.

Το καλοκαίρι του 2023 μεταπήδησε στη Νοτς Κάουντι από τις ακαδημίες της Κρου και μοιάζει να ξεχωρίζει ανάμεσα στους υπολοίπους. Το μόνο δεδομένο όμως, είναι πως ποτέ δεν θα λησμονήσει την ευκαιρία που του έδωσε ο Ελληνοαρμένιος, Τιγκράν Ταντεβοσιάν, στο ματς του Κυπέλλου Αγγλίας. Και όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικός είναι αυτός ο θεσμός στο «Νησί».

Δημήτρης Μανάκος