Μπέκαμ και Μέσι: Παράδοση - παραλαβή της Χρυσής Μπάλας από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες του MLS

Ο Λίο έγινε ο πρώτος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής στην αμερικανική Λίγκα που κατακτά Χρυσή Μπάλα. Την παρέλαβε από το νυν αφεντικό του. Και τον πρώτο που ως μέλος του MLS ήταν υποψήφιος για το βραβείο. Τον Ντέιβιντ Μπέκαμ. Ο Άγγλος σούπερ σταρ και ο Μέσι είναι πλέον οι δύο σπουδαιότερες προσωπικότητες του ποδοσφαίρου των ΗΠΑ!  



Μπέκαμ και Μέσι: Παράδοση - παραλαβή της Χρυσής Μπάλας από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες του MLS

Ο Μέσι αναδείχθηκε κορυφαίος όλων καταφέρνοντας να φτάσει στην 8η Χρυσή Μπάλα της καριέρας του, το βράδυ της Δευτέρας, στο Παρίσι, γνωρίζοντας πως η αναρρίχηση στην κορυφή του κόσμου τον περασμένο Δεκέμβρη στο Κατάρ με την αργεντίνικη παρέα του, ήταν καταλυτική για την βράβευσή του έναντι του Χάαλαντ.

Όντας πλέον η μεγαλύτερη ατραξιόν του MLS, ο Μέσι έγινε ο πρώτος ενεργός ποδοσφαιριστής στην αμερικανική Λίγκα που κατακτά το Ballon d’ Or. Πριν από 13 χρόνια, δίχως να έχει την ίδια τύχη με την τελική κατάταξη, ένας καλός του φίλος και ο άνθρωπος που τον έπεισε να παίξει στο Μαϊάμι, είχε γίνει ο πρώτος εκπρόσωπος του MLS στις υποψηφιότητες για την Χρυσή Μπάλα!

Ήταν ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, που διεκδίκησε τη διάκριση του 2007, τρεις μήνες αφότου είχε μετακομίσει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, αφήνοντας πίσω την Ρεάλ Μαδρίτης που το είχε μετανιώσει και του πρόσφερε νέο συμβόλαιο.

Τώρα, ο «Μπεκς» παρέδωσε το πολυτιμότερο ατομικό βραβείο στον Λίο. Και οι δυο τους γράφουν την ιστορία της Ίντερ Μαϊάμι, κάνοντας πιο πλούσιο το πρωτάθλημα των ΗΠΑ με την παρουσία τους…

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης