Μπέλιγχαμ – Μουσιάλα: Από πιτσιρίκια με ιστορίες και όνειρα, έφτασαν στην κορυφαία ποδοσφαιρική σκηνή

Κάποτε έκαναν την καλύτερη παρέα. Μαζι στην εθνική ομάδα της Αγγλίας, στα μικρά κλιμάκια, μαζί στο δωμάτιο, με όνειρα και εκατέρωθεν στήριξη. Τώρα, ο ένας Μαδρίτη και ο άλλος Βαυαρία. Μπέλιγχαμ και Μουσιάλα παραμένουν «αδέρφια» και ο ένας στο πλευρό του άλλου, εκπληρώνοντας σταδιακά έναν – έναν τους στόχους τους…  



Μπέλιγχαμ – Μουσιάλα: Από πιτσιρίκια με ιστορίες και όνειρα, έφτασαν στην κορυφαία ποδοσφαιρική σκηνή

Το βράδυ της Δευτέρας, ο Τζαμάλ Μουσιάλα ήταν χαρούμενος και περήφανος για τον αδερφικό του φίλο, Τζουντ Μπέλιγχαμ. Άλλωστε, τα λένε συχνά οι δυο τους και ο ένας σπρώχνει τον άλλον προς τον καλύτερό του εαυτό.

Ο νυν μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης αναδείχθηκε κορυφαίος από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές και παρέλαβε το βραβείο Ρεϊμόν Κοπά, με τον Τζαμάλ Μουσιάλα να τερματίζει δεύτερος, πίσω από τον κολλητό του. Ο ποδοσφαιριστής της Μπάγερν, είχε ετοιμάσει ένα μήνυμα με βίντεο για τον κολλητό του και μαζί κατάλαβαν πλέον ότι έχουν αρχίσει και εκπληρώνουν όνειρα και στόχους, από εκείνη την εποχή που μοιράζονταν τις σκέψεις τους στο ίδιο δωμάτιο, στις υποχρεώσεις τους με τα μικρά κλιμάκια της Αγγλίας.

«Είναι τρελό, έτσι; Είναι από τους καλύτερους φίλους που έχω κάνει στο ποδόσφαιρο και ήρθε 2ος πίσω από εμένα» σχολίασε ο Μπέλιγχαμ, για να πει ο Μουσιάλα: «Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που μέναμε στο ίδιο δωμάτιο και τώρα ο ένας παίζει στη Ρεάλ κι εγώ είμαι στο Μόναχο...».

Όσα χιλιόμετρα κι αν τους χωρίζουν, ακόμα κι αν η επιτυχία του ενός μερικές φορές μπορεί να είναι η αδυναμία επίτευξης του στόχου για τον άλλον, οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές δίνουν το καλύτερο παράδειγμα της εξαιρετικής τους σχέσης που είναι τέτοια ζωής…

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης