Πανάξιο «διπλό» της Έβερτον στο Λονδίνο!

«Χτύπησε» όταν βρήκε ευκαιρία, φρόντισε να μην υπάρχουν ρήγματα στα μετόπισθεν, εκμεταλλεύτηκε την μετριότητα της Γουέστ Χαμ και πήρε τη νίκη! Η Έβερτον επιβλήθηκε 1-0 των «σφυριών» εκτός έδρας για να πάρει σημαντικότατο «τρίποντο» αναρρίχησης στη βαθμολογία. Τρίτο σερί ματς Πρέμιερ δίχως νίκη για τους Λονδρέζους.  



Πανάξιο «διπλό» της Έβερτον στο Λονδίνο!

Παιχνίδι σε αργό τέμπο, με κάποια μικρή υπεροχή της Γουέστ Χαμ που ήθελε θα να ξεπεράσει και την ήττα από τον Ολυμπιακό μεσοβδόμαδα για το Γιουρόπα Λιγκ. Τα «σφυριά» είχαν τους Πακετά και Μπόουεν στο αρχικό σχήμα, με τον Άγγλο να είναι αρκετά κινητικός επιθετικά από δεξιά. Αντίστοιχα τα «ζαχαρωτά» φάνηκε να έχουν τον Τζακ Χάρισον σε αρκετά καλό μεσημέρι, ωστόσο, το παιχνίδι ήταν τέτοιο που φανέρωνε και την αμυντική προσήλωση των δύο αντιπάλων, ώστε να μην επιτρέψουν κενά που θα μπορούσαν να τους τιμωρήσουν.

Ακόμα κι αν με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Γουέστ Χαμ μπήκε φουριόζα σε σημείο που ίσως διέκρινες και κάποια νευρικότητα σε κινήσεις, η Έβερτον κατάφερε ν' ανοίξει το σκορ κόντρα στη ροή που έπαιρνε ο αγώνας. Ο Κάλβερτ – Λιούιν στο 51ο λεπτό έκανε το 1-2 με τον Χάρισον, νίκησε τον προσωπικό του αντίπαλο και έκανε το 1-0 για το σύνολο του Ντάις! Ο Μόγιες διέκρινε κόπωση και θωλό μυαλό στους ποδοσφαιριστές του και αυτό ήταν πρόβλημα. Ο Μπενραχμά πήρε τη θέση του Αντόνιο για κάτι διαφορετικό στην επίθεση, οι Λονδρέζοι άσκησαν πίεση, όμως ήταν απρόσεκτοι αμυντικά. Όσο οι φιλοξενούμενοι στο Λονδίνο έμεναν συμπαγείς μπροστά από την εστία του Πίκφορντ και όσο τα «σφυριά» δεν είχαν λύσεις, η συνταγή θα οδηγούσε στη νίκη. Και αυτή που τελικά ήρθε ήταν μόλις η 5η στα 41 πιο πρόσφατα εκτός έδρας ματς!

Κώστας Ζάλιαρης