Δεν χρειάζονται πάντα εκατομμύρια: Ένα παιδί από την Dulwich Hamlet, έδειξε στην Τσέλσι πώς γίνεται!

Ίθαν Πίνοκ. Στα 30 του πλέον. Με δύο μόλις μεταγραφές στη ζωή του και με εμπειρία από μη επαγγελματικές κατηγορίες μέχρι και το κορυφαίο επίπεδο. Ένα παιδί από την Τζαμάικα που μετέβη στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και απέδειξε στην Τσέλσι πως δεν μετριούνται όλα με τα μηδενικά στο τέλος του εκάστοτε αριθμού…    



Δεν χρειάζονται πάντα εκατομμύρια: Ένα παιδί από την Dulwich Hamlet, έδειξε στην Τσέλσι πώς γίνεται!

Ονομάζεται Ίθαν Πίνοκ. Είναι 30 ετών. Αγωνίζεται στην Μπρέντφορντ. Είναι από την Τζαμάικα. Παίζει ποδόσφαιρο εδώ και τέσσερα χρόνια στο «Κομιούνιτι».

Τον επέλεξε το καλοκαίρι του 2019 ο Τόμας Φρανκ και οι «μέλισσες» αποφάσισαν να τον στηρίξουν ιδιαίτερα. Πίστεψαν σε αυτόν. Τα φυσικά του προσόντα και οι αρετές που συγκέντρωνε στο παιχνίδι του, ήταν εξαιρετικές.

Στόπερ, αριστεροπόδαρος, που μπορεί να αγωνιστεί και στο άκρο της άμυνας και με ύψος 1.94. Δεν το συναντάς κάθε ημέρα. Ο Πίνοκ καθιερώθηκε στην Μπρέντφορντ και μαζί της βρέθηκε από την Championship στην Premier League.

Έχει κερδίσει ξανά την Τσέλσι, η Μπρέντφορντ κέρδισε για τρίτο διαδοχικό χρόνο στο «Στάμφορντ Μπριτζ», όμως τώρα, ο Ίθαν Πίνοκ είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Θα θυμάται άραγε το παρελθόν του;

Για να είμαστε ακριβείς, δύσκολα θα μπορεί να το ξεχάσει. Τότε που άφησε την Τζαμάικα και μετακόμισε στην Αγγλία για να αγωνιστεί σε μη επαγγελματική κατηγορία. Στην Dulwich Hamlet. Δεν απέχουν πάρα πολύ όλα αυτά άλλωστε από το 2023.

Το 2016 έπαιζε εκεί, ένα έτος μετά μετακόμισε στην Μπάρνσλεϊ και μία διετία αργότερα, το «άλμα» ήταν γεγονός.

Δεν σκόραρε για πρώτη φορά με την Μπρέντφορντ. Το έχει κάνει και απέναντι στη Λίβερπουλ και απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι. Ματς με ματς όμως διαφέρει. Πόσο μάλλον όταν ονομάζεσαι Ίθαν Πίνοκ, ξεκινάς από όσο πιο χαμηλά γίνεται, αφήνεις τη χώρα σου, παίζεις σε μη επαγγελματική κατηγορία και φτάνεις στο σημείο να κρίνεις ένα ντέρμπι… Λονδίνου στην Premier League. Τα εκατομμύρια, πολλές φορές είναι απλά αριθμοί με πολλά μηδενικά!

Δημήτρης Μανάκος