Η ζωή χωρίς τον Κενράιτ στην Έβερτον: Οι κατηγορίες για παραβίαση κανονισμών και το… -12!

Ο Μπίλι Κενράιτ δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή για να προστατεύει την Έβερτον και ο σύλλογος μοιάζει να βιώνει μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας του. Κατηγορείται για οικονομικές «τρύπες» μέχρι και 370 εκατομμυρίων σε διάστημα τριετίας, κάτι που αν αποδειχθεί, μπορεί να επισύρει μέχρι και αφαίρεση 12 βαθμών!  



Η ζωή χωρίς τον Κενράιτ στην Έβερτον: Οι κατηγορίες για παραβίαση κανονισμών και το… -12!

Γυρνάμε τον χρόνο στις 24 Οκτωβρίου του 2023. Τέσσερις ημέρες πριν. Τότε που έγινε γνωστή η είδηση για τον θάνατο του Μπίλι Κενράιτ. O ισχυρός άνδρας των «ζαχαρωτών» είχε διαγνωστεί με όγκο πριν από αρκετούς μήνες και πριν από 6 εβδομάδες έλαβε χώρα η απαραίτητη επέμβαση.

Έχοντας καταφέρει να βγει από την εντατική και να επιστρέψει στο σπίτι του για την ανάρρωσή του, έγινε γνωστή όλη η σοβαρότατη περιπέτεια της υγείας του, με επίσημη ενημέρωση της Έβερτον προς τους οπαδούς της.

Μάλιστα, είχε αναφερθεί ότι καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου, από την διάγνωση μέχρι και την εισαγωγή στο νοσοκομείο, εργαζόταν κανονικά μαζί με τον Φαρχάντ Μοσίρι για να μην κολλήσει το θέμα της πώλησης των μετοχών στην 777 Partners!

Εν τέλει, δεν τα κατάφερε, με τον πρόεδρο της ομάδας, που είχε παραχωρήσει και τη μοναδική του συνέντευξη σε ελληνικό μέσο στον Χρήστο Σωτηρακόπουλο, να «φεύγει» σε ηλικία 78 ετών από τη ζωή.

Μόλις τέσσερα 24ωρα μετά, αν αντιληφθεί κανείς πόσο δύσκολη κατάσταση βιώνει τη δεδομένη χρονική στιγμή η Έβερτον, πιθανώς θα αναρωτηθεί τι θα συνέβαινε και αν θα περνούσε κάτι ανάλογο, σε περίπτωση που ο Μπίλι Κενράιτ ήταν ακόμη υγιής και στη ζωή.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Telegraph, η Premier League θέλει την βαρύτατη και παραδειγματική τιμωρία για το κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ, έπειτα απ' όσα έχουν παρουσιαστεί στα οικονομικά της στοιχεία.

Πιο συγκεκριμένα, έχει ζημιά 371 εκατομμυρίων λιρών σε διάστημα τριετίας, παραβαίνοντας τρομερά τους κανονισμούς που επιτρέπουν αυτό το ποσό να ξεπερνά ελάχιστα τα 100 εκατομμύρια!

Πολλοί έγραψαν για πιθανότητα αφαίρεσης μέχρι και 12 βαθμών, αλλά ο Τζέιμι Κάραγκερ αποφάσισε να παρέμβει στην ιστορία και να τοποθετηθεί αιχμηρά, αναφορικά με τις παραβιάσεις κανονισμών και τη… Μάντσεστερ Σίτι.

Μίλησε για υποβιβασμό, είπε πως αν η Έβερτον κριθεί ένοχη, ας τιμωρηθεί, αλλά κάτι ανάλογο πρέπει να συμβεί και με τους «πολίτες», με τις 115 παραβιάσεις τους, να έχουν μείνει δίχως τιμωρία, και την έρευνα – θεωρητικά – να έχει πάψει πλέον να υφίσταται.

Δημήτρης Μανάκος